Stormwind blaast kerststalletje aan flarden

Het kerststalletje stond opgesteld aan het OLV-ziekenhuis in de Bloklaan.
Mozkito Het kerststalletje stond opgesteld aan het OLV-ziekenhuis in de Bloklaan.
Een stevige stormwind heeft vanmiddag het kerststalletje aan het OLV-ziekenhuis in Asse omver geblazen. De beelden van Jozef en Maria raakten beschadigd en werden meteen geëvacueerd door buurtbewoner Daniel Torisaen (62).

“De wind heeft eerst het dak van het stalletje de lucht in geblazen waarna de rest van het huisje instortte”, vertelt de man. “Jozef en Maria staken eigenlijk tussen het puin. Jozef is een been kwijt en Maria haar hoofd is afgebroken. Het waren houten beeldjes die we met ons wijkcomité zelf hadden aangekleed.”

Het kerststalletje behoort toe aan het buurtcomité De Waaik. Dat comité verenigt de inwoners van het Muurveld, het Hofveld, de Arsenaalstraat, de Boekfos en de Sint-Martinusstraat. “Van het ziekenhuis kregen we de toestemming om het stalletje hier te plaatsen”, vertelt Daniel. “Jammer dat de storm alles vernield heeft, maar we gaan alles zo snel mogelijk herstellen.”

Daniel Torisaen laadde de beschadigde beelden in zijn auto.
Mozkito Daniel Torisaen laadde de beschadigde beelden in zijn auto.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.