Sloopkraan beukt huizenrij op hoek Nieuwstraat/N9 tegen de vlakte (VIDEO)

Gebouwen ruimen plaats voor woonproject met 52 flats

Mozkito
In het centrum van Asse is vandaag de afbraak afgerond van de zeven gebouwen op de hoek van de Kalkoven (N9) en de Nieuwstraat. De oude panden ruimen plaats voor een gloednieuw woonproject met 52 flats, 8 handelsruimtes en een ondergrondse parking.

De sloopkraan van afbraakbedrijf De Meuter beukte vanmiddag de laatste restanten tegen de grond van de troosteloze huizenrij die decennialang het straatbeeld van het drukste kruispunt van Asse vormde. Omdat de sloopwerken behoorlijk ingrijpend waren, werd een deel van de N9 afgezet zodat er geen brokstukken op voorbijrijdende wagens terecht kwamen. Voetgangers moesten oversteken omdat het trottoir niet toegankelijk was.

Om 10 uur vanmorgen lag een groot deel van de huizenrij in de Nieuwstraat al tegen de vlakte.
Mozkito Om 10 uur vanmorgen lag een groot deel van de huizenrij in de Nieuwstraat al tegen de vlakte.

Hoewel de oude gebouwen al enkele jaren in verval waren, ging het toch om een vertrouwd dorpsgezicht. Heel wat inwoners kwamen dan ook een kijkje nemen om de grote werkzaamheden van dichtbij te volgen. Vooral het hoekgebouw, waar broodjeszaak Panos jarenlang een onderkomen had, is een bekend pand. In de vorige eeuw was het de vaste thuisbasis van de familie Deriemaecker die hier zowel een patisserie als een tabaksbedrijf runde. Op de hoogste toren van het gebouw prijkt nog altijd de naam van de familie.

Ter’Asse

De komende dagen wordt het puin opgeruimd en zullen de kranen het hele gebied nivelleren zodat de bouw van het nieuwe woonproject van start kan gaan. Het bouwproject krijgt de naam Ter’Asse, een verwijzing naar de gemeentenaam maar ook naar de ruime terrassen die tussen 10 en 15 vierkante meter groot worden. De 52 flats, die tussen 68 en 120 vierkante meter groot zijn, worden ondergebracht in twee woonblokken. In de ondergrondse parking is plaats voor 63 wagens. De projectontwikkelaar hoopt in 2020 het gebouw al te openen.

Tegen de middag was het hoekgebouw zo goed als verdwenen.
Mozkito Tegen de middag was het hoekgebouw zo goed als verdwenen.

Lees ook: Familie Deriemaecker neemt afscheid van patisserie: “Ooit was dit het mooiste gebouw van Asse”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.