Shishabar gesloten wegens verhoogde CO-waarden

De loungebar in het centrum van Zellik
Mozkito De loungebar in het centrum van Zellik
Burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) heeft loungebar Cigno voorlopig gesloten nadat er zaterdagnacht verhoogde CO-concentraties gemeten werden. Dat bleek een gevolg te zijn van de waterpijpen in de zaak.

Verschillende inspectiediensten, de politie en de brandweer voerden zaterdagavond een onaangekondigde controle uit in de populaire loungebar, die ook bekendstaat als shishabar. “Tussen middernacht en 1 uur werd ik opgebeld en had ik overleg met zowel de officier van de politie als de brandweer”, aldus Van Elsen. “Slachtoffers waren er niet, maar er werden wel verhoogde CO-waarden gemeten. Uit veiligheidsoverwegingen heb ik besloten om de zaak onmiddellijk een voorlopige sluiting op te leggen. Maandag volgt verder overleg met brandweer en politie om te bekijken wat er moet gebeuren.”

De zaak veroorzaakte in het verleden al geluidsoverlast. “In onze gemeente krijgen horecazaken geen sluitingsuur opgelegd, maar bij incidenten en klachten wordt er wel telkens gepast opgetreden”, gaat Van Elsen verder. In april van dit jaar raakten tien klanten van de zaak nog lichtgewond toen er brand uitbrak aan een spot in een houten balk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.