Restaurants serveren
Fair Trade-gerechten

Thomas Boone van de Smaakmarkt serveerde gisteren zijn eerste noedelsalade met papaya en amazonenoten.
Mozkito Thomas Boone van de Smaakmarkt serveerde gisteren zijn eerste noedelsalade met papaya en amazonenoten.
Vijfenveertig Vlaams-Brabantse horecazaken serveren vanaf vandaag, woensdag, een maaltijd met Fair Trade-producten.

De actie maakt deel uit van de 'Week van de Fair Trade' van Oxfam Wereldwinkels. "Tot en met 13 oktober willen we aan het grote publiek duidelijk maken dat producenten van cacao en chocolade een eerlijk loon verdienen", zegt Erik Van den Begin van Oxfam. "In Asse combineren we dat met de actie (h)Eerlijk Tafelen. Hier tellen we acht restaurants die meedoen en Fair Trade-curries maken met scampi's en kip. In het Burgerhuis wordt de kippenburger met paarse rijst geserveerd. En in De Smaakmarkt gaat het om een frisse noedelsalade met papaya. De deelnemende restaurants leveren zo een bijdrage aan een rechtvaardigere wereld."




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.