Ga naar de mobiele website
^ Top

Messteek in de hand en 500 euro kwijt

OVERVALLERS GAAN DRIEST TEKEER IN KRANTENWINKEL PRESS SHOP

De krantenwinkel van Daniel aan de Brusselsesteenweg bleef gisteren de rest van de dag gesloten. Een boodschap op de deur liet klanten ook weten waarom.
Mozkito De krantenwinkel van Daniel aan de Brusselsesteenweg bleef gisteren de rest van de dag gesloten. Een boodschap op de deur liet klanten ook weten waarom.
Twee gewapende mannen hebben gisterochtend een gewelddadige overval gepleegd op krantenwinkel Press Shop, aan de Brusselsesteenweg. Uitbater Daniel Havrez werd bedreigd met een keukenmes, en kreeg een steek in zijn hand. De daders konden 500 euro buitmaken en zijn spoorloos.

De twee daders stapten de winkel omstreeks 6.30 uur binnen. Daniel was op dat moment net zijn hond aan het uitlaten in de tuin. "Toen ik terug in de zaak kwam, zag ik meteen dat er iets niet pluis was", zegt hij. "Twee mannen met een sjaal stonden met hun rug naar mij door de boekjes te bladeren. Toen ze zich omdraaiden, wist ik meteen hoe laat het was: ze hadden bijna hun hele gezicht bedekt met die sjaals. Ik rende meteen naar achteren, maar ze kregen me toch te pakken. Helaas, want ik wilde de achterdeur openen om mijn hond weer binnen te laten. Als dat gelukt was, dan zou het voor die overvallers een heel ander verhaal geweest zijn."

Daniel toont de wonde aan zijn hand.
Mozkito Daniel toont de wonde aan zijn hand.

Ook klant aangevallen

Het duo bedreigde Daniel met een keukenmes. Maar Jenny, de vrouw van Daniel, had het kabaal intussen gehoord. Toen zij de overvallers zag, riep ze meteen om hulp. "De daders zijn toen in paniek geraakt, en hebben me met het mes in mijn hand gestoken", aldus Daniel. "Daarna eisten ze dat ik de kassa zou openen. Maar toen ze terugkeerden naar de winkel, zagen ze daar een klant die net binnengekomen was. Die wilde er in paniek vandoor gaan, maar werd zelf door één van de overvallers tegen de grond gewerkt. Vervolgens liep de andere met mij naar de kassa. Ik heb zoveel mogelijk tijd proberen te rekken, maar uiteindelijk heb ik de kassa geopend. Terwijl zij het geld namen, liep ik naar de ingang en probeerde ik de deur te blokkeren. Dat was evenwel onbegonnen werk. Ze schopten de deur open en gingen ervandoor - met zo'n 500 euro." De politie zette meteen patrouilles en een helikopter in, maar zonder resultaat.

Mozkito

Financiële domper

Daniel is erg onder de indruk van de feiten. Zijn krantenwinkel bleef de rest van de dag gesloten. "Alles moest opgeruimd worden", klinkt het. "Daarna ben ik naar het ziekenhuis gegaan voor een controle. De wonde in mijn hand is gelukkig niet ernstig. We hebben veel geluk gehad. Ik vrees wel dat het besef pas later zal komen, momenteel zitten we op een rollercoaster van emoties. Het gestolen geld is een financiële domper, maar ook de sluiting is een streep door onze rekening. Donderdag is traditioneel onze beste dag, waarop heel wat klanten bijvoorbeeld op de Lotto spelen. Als zelfstandige is dit een zure appel om doorheen te bijten."


Vandaag gaat Daniels winkel gewoon weer open. "We willen zo snel mogelijk de draad weer oppikken", besluit hij.

Meer over


Meld een bug