Lidl koopt ook voormalige Spar-winkel op

De leegstaande Spar-winkel langs de Nerviersstraat (N9).
Mozkito De leegstaande Spar-winkel langs de Nerviersstraat (N9).
De Duitse supermarktketen Lidl heeft, naast de verloederde Caytan-site, ook de leegstaande Spar-winkel langs de Nerviërsstraat (N9) opgekocht.

Lidl heeft concrete plannen om een nieuwe winkel te bouwen op de voormalige Caytan-site, een voormalige hoedenmakerij die ook jarenlang dienstdeed als gemeentelijke opslaghal. De huidige bouwen verdwijnen daarom onder de sloophamer. Nu heeft de Duitse discounter ook het aanpalende gebouw van supermarkt Spar gekocht. De Spar-winkel verhuisde twee jaar geleden naar een nieuw pand langs de Gentsesteenweg. Lidl wil ook dit gebouw slopen om extra ruimte te creëren voor de nieuwe winkel. Er moet wel nog een oplossing gevonden worden voor de dierenspeciaalzaak Tom&Co. Door de aankoop van de Spar-winkel, zou de toegang naar Tom&Co beperkt kunnen worden.

De supermarktketen kreeg intussen ook een omgevingsvergunning uitgereikt door het gemeentebestuur. De nieuwe winkel, met bijhorende voorraadhal, zou 2.000 vierkante meter groot worden.

De Caytan-site staat al enkele jaren te verkommeren.
Mozkito De Caytan-site staat al enkele jaren te verkommeren.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.