Even vrees voor auto vol explosieven bij takeldienst Steps

Een robot moet bij Steps naar explosieven zoeken. De Brusselsesteenweg is afgesloten. 
Mozkito Een robot moet bij Steps naar explosieven zoeken. De Brusselsesteenweg is afgesloten. 
De Brusselsesteenweg in Zellik is gisteren enkele uren afgesloten na een bomalarm bij Depannage Steps. Daar stond immers een getakelde wagen van een Fransman, die tegen enkele agenten had gezegd dat hij een aanslag zou plegen. Er werden uiteindelijk geen explosieven aangetroffen.

Een patrouille van de Brusselse politiezone Zuid trof zaterdag een geparkeerde grijze Renault Scenic met Franse nummerplaten aan. De wagen stond internationaal geseind als gestolen, waardoor de politie Steps liet aanrukken om de Renault te takelen. Enkele uren later werd de politie in het station Brussel-Zuid aangeklampt door een 36-jarige Fransman. Hij beweerde zijn wagen kwijt te zijn, maar had die naar eigen zeggen net nodig om er een aanslag mee te plegen.


De dertiger werd opgepakt en voor verhoor overgebracht naar het commissariaat. Zondagmiddag werd dan de link gelegd tussen de getakelde Renault, die intussen bij Depannage Steps in Zellik stond, en het verhaal van de Fransman. De Brusselsesteenweg werd door ploegen van de politiezones AMOW en Zuid onmiddellijk afgesloten en ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse voor onderzoek. Twee robotten inspecteerden de wagen, maar er werden geen explosieven aangetroffen. Het labo kwam nadien ter plaatse voor een sporenonderzoek. Het parket legde de man gisteren het dreigen met een aanslag ten laste. Hij zou nog verder verhoord worden. Ook de geestestoestand van de man zal onderzocht worden. (KW/TVP)