Bekende brasserie De Oorzaak heeft nieuwe bazen: “We gaan voor een kindvriendelijke zaak”

Adam Meysman met echtgenote Sara Kaesemans en hun vijf kinderen (waaronder een drieling): klaar om De Oorzaak te heropenen.
Mozkito Adam Meysman met echtgenote Sara Kaesemans en hun vijf kinderen (waaronder een drieling): klaar om De Oorzaak te heropenen.
De bekende brasserie De Oorzaak in Asse heeft een nieuwe baas. Of beter: bazen. Chef-kok Adam Meysman en zijn echtgenote Sara Kaesemans heropenen tijdens het paasweekend al de deuren van De Oorzaak. “We mikken vooral op jonge gezinnen”, vertellen ze.

De voormalige bazin van De Oorzaak, Marijke Derycke, nam begin dit jaar afscheid van De Oorzaak. Sindsdien stond de zaak leeg. “Toen we zagen dat De Oorzaak een nieuwe uitbater zocht, hebben we niet getwijfeld”, vertelt Adam Meysman (35). “Mijn echtgenote en ik baten momenteel de bar van het cultureel centrum uit. Maar tijdens de zomermaanden is het daar altijd heel kalm. We wilden graag een horecazaak die het hele jaar door volk lokt. De Oorzaak staat bekend als een toffe zaak. Dus gaan we ook de bekende naam gewoon behouden.”

Adam en en Sara gaan van De Oorzaak een kindvriendelijke brasserie maken. “De voormalige rookkamer wordt ingericht als speelhoek voor de kinderen”, zegt Adam. “Hier komt een krijtmuur, maar de kinderen kunnen hier evengoed terecht voor een gezelschapsspelletje of een tekenfilm. En in de tuin gaan we een speeltuin bouwen. Volgens ons is er in Asse echt wel nood aan een horecazaak waar ook kinderen zich thuis voelen. Ouders kunnen zo rustig iets eten, terwijl de kinderen zich amuseren.”

Snelle hap

Ook binnenin De Oorzaak verandert er heel wat. “De oude bankstellen waren versleten en hebben we vervangen door nieuwe exemplaren”, luidt het. “De muren krijgen een nieuwe laag verf. Aan de kaart zelf gaan we niet zo veel veranderen. We gaan meer grill-gerechten aanbieden maar de brasserie-kaart blijft wel behouden zodat mensen hier ook terecht kunnen voor een snelle hap. Ook voor een pannenkoek of koffie kan je bij ons terecht.”

Opmerkelijk: de nieuwe zaakvoerders gaan hun werk in De Oorzaak combineren met hun engagement in het cultureel centrum. “We blijven het cultuurcafé ook uitbaten”, zegt Adam. “Net zoals we ook de catering blijven verzorgen voor de Schlagerfestivals en voor kledingmerk Tommy Hilfiger. We hebben alvast een extra kok aangeworven en Sara zal het nieuwe gezicht van De Oorzaak worden. We gaan het druk krijgen, dat klopt. Maar goed, wij hebben vijf kinderen. Daar elke dag voor zorgen, dat is pas druk-druk-druk (lacht).”

Paasweekend

De Oorzaak heropent tijdens het paasweekend al. “We krijgen de komende dagen al een lentezon, dus is het terrasjesweer”, luidt het. “We hadden het interieur van de zaak ook volledig kunnen renoveren, maar dan ben je al snel 4 tot 5 maanden kwijt. En we willen tijdens de zomermaanden absoluut genieten van de optredens en de gezellige avonden. Als we toch nog willen renoveren, zullen we na de zomer wel zien wat er nog mogelijk is.”
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bennie Amerijckx

    Veel succes!

  • Stefan Paul

    Veel succes. Dat komt dik in orde

  • Kelvin Taylor

    Da komt dik in orde ! Super gezin en Chef-kok ! Komen zeker is langs met onze kleine spruit , jullue gaan dat super doen ✌