Agressieveling wil vrouwelijke agentes aanvallen

Op de N9 werd zaterdagavond rond 21 uur een dronken man gearresteerd die zich bijzonder gewelddadig gedroeg. Hij raakte betrokken bij een verkeersongeval en probeerde vervolgens de agentes fysiek aan te vallen. Bij het ongeval raakte een vrouw lichtgewond.

Het ongeval gebeurde op dit stuk van de N9
Google Street View Het ongeval gebeurde op dit stuk van de N9

Het ongeval gebeurde op de Steenweg, ter hoogte van de verschillende winkels in het centrum van de gemeente. “Een Volkswagen Golf kwam vanaf het kruispunt 'Wijndruif' en reed zo via de steenweg verder richting Zellik”, verklaart commissaris Fred Scrayen van de politiezone AMOW (Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel). “Toevallig stond er een ploeg van ons voor het rode verkeerslicht in de Nieuwstraat. Onze mensen stelden vast dat de Golf enorm snel het kruispunt passeerde. Vervolgens hoorden ze een luide knal.” De inspecteurs kregen de kans dus niet om de wagen aan de kant te zetten. “Net op het moment dat ze wilden overgaan tot actie, voerde de chauffeur voorbij het kruispunt met de Nieuwstraat een roekeloos inhaalmanoeuvre uit”, gaat Scrayen verder. “Uit de andere richting kwam op dat moment een vrouw aangereden die een botsing niet meer kon vermijden.” De vrouw raakte bij de frontale botsing lichtgewond. Haar wagen werd tot tegen een gevel geslingerd. 

“In eerste instantie wilde niemand van de vier inzittenden zeggen wie de bestuurder was, wat uiteindelijk wel uitgemaakt kon worden door getuigenissen”, weet Scrayen. “De chauffeur stelde zich vervolgens agressief op, zeker na het afleggen van een positieve ademtest. Toen ook een drugstest ging afgenomen worden, sloegen zijn stoppen door. Hij probeerde vooral de agentes fysiek aan te vallen. Samen met de opgetrommelde versterking werd de agressieve man gearresteerd voor openbare dronkenschap. De drie andere inzittenden, waarvan er vermoedelijk twee hun gordel niet droegen, hadden ook gedronken maar bleven rustig.” 

De steenweg was door het ongeval een tijdje afgesloten in beide richtingen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.