“Vervalsing zo grof dat beklaagde dat moest gezien hebben”

Justitiepaleis, waar de vrouw veroordeeld werd
Baert Marc Justitiepaleis, waar de vrouw veroordeeld werd
Een 36-jarige vrouw van Congolese origine is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 maanden met uitstel voor het gebruik van valse stukken.

De vrouw begaf zich op 7 oktober 2016 naar het gemeentehuis van Asse om haar in Congo behaalde rijbewijs om te wisselen in een Belgisch exemplaar. De loketbediende keek al meteen vreemd op want het vodje papier dat ze bij zich had leek in de verste verte niet op een rijbewijs. De zaak werd doorgegeven aan de federale politie, die nog geen tien seconden nodig had om te zien dat het om een vervalst rijbewijs ging. “Een kleurenkopie van zeer slechte kwaliteit. Misschien wel de slechtste vervalsing die we hier al ooit gezien hebben”, klonk het. De vrouw had het rijbewijs in 2003 behaald en sindsdien enkele keren vernieuwd. Voor de laatste ‘vernieuwing’ had ze naar eigen zeggen 180 dollar betaald. “Het is een bekend probleem bij Congolese rijbewijzen”, aldus het parket, dat eerst een minnelijke schikking van 250 euro had voorgesteld. Omdat ze die niet betaald had, werd ze gedagvaard. De vrouw had zelf gezegd dat ze ter goeder trouw was maar dat lachte de rechter weg. “De vervalsing was zo grof dat beklaagde echt niet kon denken dat dit een authentiek document was”, klonk het, “wat wel positief is, is dat ze een voorlopig rijbewijs heeft en binnenkort examens heeft om een rijbewijs in ons land te behalen.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Janneke Maan

    Amai das positief, nog ne zot erbij in het verkeer