Burgemeester ontwerpt zelf etiket voor dorpsbier

Burgemeester Tom Seurs toont trots het nieuwe biertje met zijn etiket.
Foto Bomans Burgemeester Tom Seurs toont trots het nieuwe biertje met zijn etiket.
Het gemeentebestuur van As en Veldeke As-Neel pakken samen uit met een eigen dorpsbier. "Baekelaer - jeneverbessenbier is een kruidige tripel van 75 centiliter, hergist op de fles, van 7 graden alcohol en met enkel natuurlijke ingrediënten", zegt burgemeester Tom Seurs (Voluit!), die het etiket zelf gemaakt heeft.

"Ik heb het ontwerp voor mijn rekening genomen, omdat ik op professioneel vlak al jaren actief ben in deze wereld (Seurs is leerkracht multimedia, red.). Het is een hedendaags ontwerp geworden in zwart, wit en goud. En omdat het een samenwerking is met Veldeke, staat de uitleg in het dialect op het etiket."


Ook het logo van Trots op As staat erop. "Met het biertje willen we onze gemeente promoten en tonen dat we het glas heffen op As." Voor het brouwen werd een beroep gedaan op brouwerij Den Triest in Kapelle-op-den-Bos. De promotie en de verkoop gaan binnenkort van start. "Bedoeling is dat inwoners en toeristen het biertje kunnen drinken in horecazaken en we zullen de flessen ook te koop aanbieden. Zelfs een eigen glas is in de maak. De vraagprijs staat nog niet vast. Tijdens de kermis in As op zaterdag mogen alle aanwezigen gratis proeven van het nieuwe Asserse dorpsbier", aldus burgemeester Seurs. (GBO)