Jubileumeditie voor Dag van de Solidariteit

De organisatoren van de Dag van de Solidariteit.
Jef Van Nooten De organisatoren van de Dag van de Solidariteit.
Op de speelplaats van basisschool Sint-Clara in Arendonk wordt zondag 10 september voor de 10de keer de 'Dag van de Solidariteit' georganiseerd. Het ingezamelde geld gaat naar drie goede doelen.

De Dag van de Solidariteit werd in 2008 voor het eerst georganiseerd door vrijwilligers die voorheen het initiatief TUKUYPAJ mee gestalte gaven. Zondag staat de 10de editie op het programma. "De Dag van de Solidariteit heeft sinds 2012 veel meer bekendheid gekregen. Bij '800 jaar Arendonk' kon de Dag toen eenmalig doorgaan in De Wissel. Dat was uitstekende reclame. Mensen komen sindsdien elk jaar terug en bieden zelfs spontaan aan om te helpen", zegt Inge Van Deuren, voorzitster van vzw Dag van de Solidariteit.


De Dag van de Solidariteit groeit ieder jaar. Zo stonden er vorig jaar voor het eerst een wijnbar en standjes met tweedehandsboeken en -fietsen. Die zijn dit jaar opnieuw van de partij. Voorts worden opnieuw zo'n 500 deelnemers verwacht voor een brunch, en is er een vrijetijdsmarkt. "En speciaal voor de tiende editie krijgen alle gezinnen uit Arendonk die op huisnummer 10 wonen een hapje en een drankje", aldus nog Van Deuren. Vorig jaar zamelden de organisatoren 12.000 euro in voor drie goede doelen: sociaal restaurant van de Rusthuif, Vibo Den Brem in Oud-Turnhout en Vibo De Ring in Turnhout.


De Dag van de Solidariteit vindt komende zondag van 10 uur tot 19 uur plaats op de speelplaats van basisschool Sint-Clara aan de Kloosterbaan in Arendonk. (JVN)