Drie personen opgepakt voor tientallen inbraken in grensstreek

De politie uit Eindhoven heeft woensdagmorgen vijf verdachten opgepakt in een onderzoek naar vermoedelijk enkele tientallen diefstallen, vooral in Nederland. Drie verdachten woonden of verbleven in Arendonk. Er is beslag gelegd op twee huizen.

De Nederlandse politie viel samen met de Belgische collega's woensdagmorgen op twee plaatsen binnen in Arendonk. Drie verdachten zijn aangehouden. Het gaat om een 55-jarige man, een 55-jarige vrouw en een 27-jarige vrouw. Tegelijk zijn in het Nederlandse Waalwijk een 64-jarige vrouw en een 58-jarige man opgepakt. Twee woningen en twee wagens zijn in beslag genomen in Arendonk. In de woningen lagen heel wat spullen van waarde die wellicht van tientallen diefstallen afkomstig zijn.


De arrestaties kwamen er na een onderzoek van de Nederlandse recherche. Bij een aantal inbraken merkte die een bijna identieke werkwijze op. De 55-jarige Arendonkenaar zou de inbraken gepleegd hebben, al dan niet met de hulp van de vrouwen.


De 58-jarige man uit Waalwijk wordt aanzien als de heler. Verder onderzoek zal moeten aantonen hoeveel diefstallen zijn gepleegd. Vermoedelijk gaat het over enkele tientallen feiten. (VTT)