Zaterdag afscheid van verongelukte mecanicien

Slachtoffer Erik Labeeuw.
Foto Hans Verbeke Slachtoffer Erik Labeeuw.
In de Sint-Bartholomeuskerk van Kortemark wordt komende zaterdag 30 september om 10.30 uur afscheid genomen van Erik Labeeuw. De 71-jarige man overleed vrijdag na een arbeidsongeval bij het vlasbedrijf Debruyne in Ardooie.

Erik Labeeuw (71), een gekende en bijzonder graaggeziene figuur in de vlaswereld, werkte vele tientallen jaren bij het vlasbedrijf Debruyne in Ardooie. Hij woonde ook lange tijd in Roeselare.


Na zijn pensionering besloot hij om op zelfstandige basis verder actief te blijven in het wereldje. Hij ging nog vaak meehelpen bij Debruyne maar ook bij andere vlasbedrijven in onze regio. Donderdag liep het verkeerd. Bij laswerken aan een machine, bij Debruyne in Ardooie, deed zich plots een stofexplosie voor. De steekvlam die daarmee gepaard ging, zette onmiddellijk de kledij van Erik Labeeuw in vuur en vlam. Geschrokken collega's konden de vlammen doven maar het vuur had toen al ongenadig toegeslagen. "Mijn broer had geen schijn van kans", zegt André Labeeuw uit Ronse. "Hij werd nog met de MUG-heli naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek overgebracht maar is daar vrijdagvoormiddag overleden." Erik Labeeuw laat zijn partner Anne-Mie Vanacker achter. De man had geen kinderen. (VHS)