Chantal Vande Vyvere wil nu toch voorzitter gemeenteraad worden

Gewezen schepen Chantal Vande Vyvere hoopt nu toch voorzitter van de gemeenteraad te worden.
Joke Couvreur Gewezen schepen Chantal Vande Vyvere hoopt nu toch voorzitter van de gemeenteraad te worden.

Gewezen schepen Chantal Vande Vyvere is nu toch kandidaat om voorzitter van de Ardooise gemeenteraad te worden. Hoewel Vande Vyvere 1.476 stemmen achter haar naam kreeg, werd ze door haar partij Groep 82 aan de kant geschoven. “Een vertrouwensbreuk”, klonk het eind december bij de meerderheidspartij. Gelijktijdig liet Groep 82 weten dat ze aan Vande Vyvere hadden voorgesteld voorzitter van de gemeenteraad te worden, wat ze toen geweigerd heeft. 

Tijdens de installatie van de Ardooise gemeenteraad op 2 januari legden alle gemeenteraadsleden en schepenen de eed af, maar werd de verkiezing van de voorzitter van de gemeenteraad uitgesteld. Vande Vyvere had namelijk de geldigheid van de voordrachtsakte in twijfel getrokken. Uit de agenda van de gemeenteraad van 16 januari blijkt nu dat de voorzitter van de gemeenteraad die dag om 20 uur verkozen wordt. Burgemeester Karlos Callens (Groep 82) bevestigt dit en beaamt ook dat Vande Vyvere kandidaat is voor de functie. “Ze heeft die kans altijd gekregen van ons en is nu ook kandidaat”, reageert hij. “Of er ook andere kandidaten zijn, is me niet duidelijk.” 

 Ook Vande Vyvere bevestigt haar kandidatuur. “In het belang van de burger wil ik op de hoogte zijn en alles van dichtbij volgen”, reageert ze. 

De zitting op 16 januari vindt plaats in het gemeentehuis en is openbaar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.