Vader terecht voor schudden baby van 27 dagen

Een 29-jarige man uit Anzegem blijft na twee jaar ontkennen dat hij op 7 november 2016 zijn amper 27 dagen oude baby in coma schudde.

M.V. riskeert voor de correctionele rechtbank van Kortrijk niettemin twee jaar cel en een boete van 900 euro. Terwijl de moeder een uurtje boodschappen aan het doen was, ontfermde de vader zich even over het zoontje. De baby kampte met reflux. Toen de moeder opnieuw thuis arriveerde, bleek de baby in comateuze toestand.

Ontkennen

"De moeder vertelde aan de arts in het ziekenhuis van Waregem dat de vader het door elkaar schudde nadat het zich had verslikt", aldus het openbaar ministerie. In het ziekenhuis van Waregem en UZ Gent stelden de artsen vast dat het kind het 'shaken baby syndrome' had. Het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling en het parket werden ingeschakeld. Tot op vandaag blijft vader M.V. evenwel ontkennen. "Er zijn alleen verklaringen van verpleegkundigen die het gedrag van de vader vreemd vonden en vaststellingen van artsen die niet eenduidig zijn", vond zijn advocaat. "Er zijn geen uiterlijk waarneembare letsels. Zowel de moeder als de vader ontkennen dat ze aan een arts verklaard zouden hebben dat het kind geschud is geweest." Hij vroeg de vrijspraak. Een alternatieve verklaring voor de letsels bij het jongetje had hij niet klaar. Het kindje verbleef een tijdlang bij de grootouders maar keerde onlangs terug naar zijn ouders. Vonnis op 28 november. (LSI)