Mobiele camera volgt sluikstorters, bermborden eren strijders tegen zwerfvuil

Wie sluikstort en betrapt wordt, riskeert een GAS-boete tot 350 euro.
Kos Wie sluikstort en betrapt wordt, riskeert een GAS-boete tot 350 euro.
Er zijn begin januari zes bermborden geplaatst in samenspraak met de afvalintercommunale Imog.  Daarop prijkt de leuze “Wij houden het hier proper. Jij toch ook?”. De borden moeten bewoners sensibiliseren. Tegelijk wordt in Anzegem een mobiele camera ingezet, om sluikstorters te betrappen.

De opvallende bermborden staan in de Bevrijdingslaan in Kaster, de Tieboutslaan in Tiegem, de Benoitstraat in Vichte, in Grijsloke, aan het recyclagepark in de Landergemstraat in Anzegem en in de Streuvelsstraat in Ingooigem. Geen lukraak gekozen locaties, maar plaatsen waar er problemen zijn met zwerfvuil. “We drijven de controles op en zetten een mobiele camera in, om sluikstorters te betrappen”, waarschuwt schepen van Afval Christophe Vandererven (Samen Eén). Wie als sluikstorter geïdentificeerd wordt, riskeert een GAS-boete tot 350 euro.

Extra Mooimakers nodig

Er zijn in Anzegem vijftien Mooimakers-vrijwilligers actief. Het gemeentebestuur bedankt hen en roept inwoners op mee een nette omgeving na te streven en zich te laten registreren als Mooimaker. Dat kan bij de gemeente of bij Imog: duurzaamheid@imog.be. Mooimakers krijgen een opleiding en opruimmateriaal en zijn verzekerd.

De bermborden zijn begin januari geplaatst.
Imog De bermborden zijn begin januari geplaatst.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.