Minuut stilte op gemeenteraad voor burgemeester

De gemeenteraad hield gisteravond een minuut stilte, ter nagedachtenis van de op woensdag 20 september overleden burgemeester Claude Van Marcke (48). Je kon een speld horen vallen. Afwachten wie de nieuwe burgemeester wordt.

De stoel van Claude Van Marcke in de raadszaal bleef leeg. Er lagen bloemen op. Zijn foto werd op een groot scherm getoond. "We zijn diep geraakt door deze tragische gebeurtenis", nam gemeenteraadsvoorzitter Stephan Titeca (CD&V) het woord.


"We voelen mee met zijn vriendin, kinderen en familie. We zullen Claude, een goeie vriend, missen. Hij was trouw, plichtsbewust, accuraat, eenvoudig en beschikbaar voor alle Anzegemnaren. Hij deed het schitterend. En luisterde steeds naar de ideeën van anderen", aldus Stephan Titeca. Ook oppositiepartij Eendracht is aangeslagen. "We zijn met onze neus op de feiten gedrukt dat het leven zo vergankelijk is", stelde raadslid Maurice Vanmarcke.


Samen Eén is een stemmenkanon kwijt. Claude Van Marcke haalde 872 stemmen in 2012. Verwacht werd dat hij dat stemmenaantal met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zeker zou verdriedubbelen. Het is geen zekerheid dat Samen Eén weer de sjerp krijgt. Een andere optie is dat Samen Eén een tweede schepen krijgt om twee mensen te behouden in het schepencollege. En dat een schepen van een andere politieke groep burgemeester wordt. Of zelfs iemand van buiten het schepencollege. We horen dat niemand er staat voor te springen. Het is geen cadeau om nu nog een jaar burgemeester te zijn. De leiders van de politieke groepen/partijen plegen de komende dagen en weken overleg. Afwachten dus. Er vallen veel namen in Anzegem zoals Jeremie Vaneeckhout (Groen), Stephan Titeca en Rik Colman bij CD&V en Gino Devogelaere (Samen Eén).


Anzegem wordt op dit moment


bestuurd door een coalitie van Samen Eén, Groen/CD&V/OK en N-VA. (LPS)