Zo zal nieuwe Bank Delen eruitzien

De voorzijde van Bank Delen Antwerpen
bold architecten cvba De voorzijde van Bank Delen Antwerpen

Er wordt volop gewerkt om de statige herenhuizen van Bank Delen op de Jan Van Rijswijcklaan om te bouwen tot kantoren. De panden met huisnummer 174 tot en met 192 krijgen een nieuwe indeling die het mogelijk moet maken extra personeel onder te kunnen brengen. De oorspronkelijke inrichting als woonfunctie zorgde ervoor dat de ruimte niet efficiënt gebruikt kon worden

Het ontwerp is van de hand van Bold Architecten en zoekt in eerste instantie een slimme schakeling van de panden. Het uitgangspunt bij het ontwerp is de driedeling van de bestaande panden. Het komt er op neer dat de eerste travee van de panden in elk geval behouden blijft. Dat de volgende travee, met trappen, liften en bijhorende bovenlichten zo goed mogelijk behouden blijft, maar waar nodig nieuwe circulatiekernen zullen geïntegreerd worden. De laatste travee aan de tuinzijde zal gebruikt worden om de panden met elkaar te verbinden. 

Eerder liet CEO Paul De Winter al weten dat het oorspronkelijke karakter van de huizen wordt bewaard en dat aan de façades niets zou veranderen. 

De achterzijde van Bank Delen Antwerpen.
bold architecten cvba De achterzijde van Bank Delen Antwerpen.



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.