Ga naar de mobiele website
^ Top

Zes gewonden bij zware brand in studentenbuurt

Brandweermannen evacueren met de brandladder een slachtoffer uit het raam.
Marc De Roeck Brandweermannen evacueren met de brandladder een slachtoffer uit het raam.
In de studentenwijk zijn zaterdag in de vroege ochtend zes mensen gewond geraakt bij een hevige brand. Twee bewoners raakten zwaargewond. De 64-jarige Eddy C. is er het ergst aan toe.

De brand in de Lange Winkelstraat brak zaterdag rond 5.50 uur uit in een appartement op de eerste verdieping. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen metershoog uit het gebouw. Omdat er sprake was van een zestal slachtoffers, werd het medisch interventieplan afgekondigd. "Drie lichtgewonden konden na verzorging het ziekenhuis verlaten", legt politiewoordvoerder Wouter Bruyns uit.

The day after: het hele appartement is uitgebrand.
Marc De Roeck The day after: het hele appartement is uitgebrand.

Zware val

"Ze kregen slachtofferzorg aangeboden. Er was ook sprake van drie zwaargewonden. Een van hen kon in de loop van zaterdagvoormiddag ook het ziekenhuis verlaten. Twee andere bewoners raakten zwaargewond en er was sprake van levensgevaar. Artsen konden voor één van de bewoners het acute levensgevaar afwenden." De 64-jarige Eddy C., vermoedelijk de bewoner van de flat waar de brand ontstond, is er het ergst aan toe. Een Ghanese Antwerpse van 25 die op de derde verdieping woonde, maakte een zware val aan de achterzijde van het gebouw. Het kostte de brandweer door de moeilijke locatie heel wat moeite om het slachtoffer te evacueren. De andere slachtoffers zijn de vriend en zoon (13) van de Afrikaanse vrouw, een 25-jarige uit Malle en een dertiger. Links en rechts van het getroffen gebouw bevonden zich studentenkoten. Daar vielen geen gewonden. De hulpdiensten hebben de gebouwen ontruimd en gecontroleerd en nadien werden de twee gebouwen ook terug vrijgegeven, maar de gebouwen liepen wel brandschade op.


Het labo kwam ter plaatse voor een onderzoek naar de precieze omstandigheden van de brand. Mogelijk ligt een brandende sigaret aan de basis. (KAV)Meld een bug