Winter in Antwerpen wordt muzikaal spektakel

Hoewel het nog volop herfstweer is, staat Winter in Antwerpen al voor de deur. Op zaterdag 9 december wordt dat gevierd met een groot openingsfeest.

Dit jaar geven Jef Neve, Natalia en Dimitri Vegas & Like Mike het muzikale startschot. Het Willebroekse dj-duo speelt zaterdag van 17 tot 17.30 uur live vanuit de toren van de kathedraal, samen met beiaardier Liesbeth Janssens. Voor een keer zal er dus dancemuziek uit de kathedraal weerklinken.


Na het optreden worden de lichtjes van de grote kerstboom op de Handschoenmarkt voor het eerst aangestoken. Om 18 uur zal onze schaatstrots Kevin Van der Perren de schaatsbaan op de Groenplaats inhuldigen.

Karaoke

In de Spiegeltent op het Steenplein staat Jan Cleymans met zijn band Portatief: een driekoppige bende die een feestje bouwt met de beste amusementsmuziek van de afgelopen honderd jaar. Met hun liedjes, die iedereen kent en graag meezingt, zorgen ze voor een gezellig karaokemoment naast Het Steen.


Zaterdag rond 21 uur zorgen Jef Neve en Natalia voor het slotmoment aan de Scheldekaaien, aan de voetgangerstunnel. (ADA)