Werken aan viaduct Draakplaats starten al eind dit jaar

Draakplaats.
Draakplaats.

Eind dit jaar start Infrabel met de renovatie van het spoorviaduct aan de Draakplaats en de vernieuwing van het betonnen deel aan de Tramplaats in Antwerpen. De spoorwegbeheerder trekt voor het project meer dan 12 miljoen euro uit.

Om deze grondige vernieuwing te realiseren moeten twee van de vier sporen buiten dienst gesteld worden. De sporen van en naar de Antwerpse haven worden tijdelijk aangesloten op de spoorlijn 12 (Antwerpen-Nederland) om vlot treinverkeer te garanderen.

Eind dit jaar starten de voorbereidende werken. In het voorjaar van 2019 zullen de werken op het plein starten. Vanaf juni 2019 tot en met eind 2019 zal het middelste gedeelte van de brug worden aangepakt. Aansluitend zal er tot eind 2020 gewerkt worden aan de vernieuwing van het betonnen gedeelte van de brug. Volgens de huidige planning zijn de werken klaar eind 2021.

“Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers en voetgangers steeds veilig onder het viaduct wandelen en fietsen”, verzekert Infrabel. “Ook voor het gemotoriseerd verkeer zal de Draakplaats altijd bereikbaar zijn. Een vlotte toegankelijkheid en bereikbaarheid van de buurt is op deze manier gegarandeerd. Deze werken hebben geen impact op het reizigersverkeer. Wanneer de tram- en bushalten Draakplaats niet bereikbaar zijn, wordt een tijdelijke halte in de buurt voorzien.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.