Wandel virtueel rond in nieuwe Zoo

SPECIALE BRIL LAAT BEZOEKERS BLIK IN DE TOEKOMST WERPEN

Wie de Oculus Rift opzet, valt van de ene verbazing in de andere.
Dieter Lizen Wie de Oculus Rift opzet, valt van de ene verbazing in de andere.
De Antwerpse Zoo heeft een nieuw systeem geïnstalleerd waarmee bezoekers de vernieuwingen in de Zoo nu al kunnen ontdekken. Wie de virtual reality-bril Oculus Rift opzet, krijgt een blik in de toekomst van een nieuw stukje Zoo.

Het is niet de bedoeling dat bezoekers met de Oculus Rift echt gaan rondwandelen, maar hij geeft wel een blik op de toekomst. "Zet de hightech-bril op en maak een virtuele wandeling door de nieuwe ZOO. Je kunt 360 graden om je heen kijken op drie verschillende punten. Een heel speciale ervaring", zegt Katrien Goossens, persmedewerkster van de ZOO. "Het moet de bezoekers een idee geven van hoe onder meer het nieuwe Welkomstplein er zal gaan uitzien. Een medewerker van de ZOO helpt de bezoekers om de brillen op te zetten en indien nodig uitleg te geven."


Via de pijltjes navigeer je en flaneer je nu al even op het nieuwe Welkomstplein dat pas deze zomer klaar moet zijn. Je kan ook de Marmeren Zaal digitaal bewonderen en langs het vernieuwde terras lopen van het Grand Café Flamingo aan de flamingovijver. Je kunt zelfs al even binnenkijken in het Elisabeth Center Antwerp dat haar deuren opent in november 2016.

Via de VR-bril krijg je onder meer het nieuwe terras van het Flamingo-café en de vernieuwde flamingovijver te zien.
Dieter Lizen Via de VR-bril krijg je onder meer het nieuwe terras van het Flamingo-café en de vernieuwde flamingovijver te zien.

Grandeur

Je kunt in de krokus- en paasvakantie elke dag een virtuele reis maken in ZOO Antwerpen. De komende maand kan je ook in de weekends de virtual reality-brillen testen. De Oculus Rift staat voor je klaar net voorbij het huidige inkomplein in het gebouw van de kleinapen. Het inkomplein zal deze zomer nog vrij toegankelijk worden. De historische gebouwen heroveren hun oorspronkelijke grandeur en de portiers van de ZOO verplaatsen de toegangscontrole naar achter de kiosk. De flamingogroep, die historisch bij de inkom hoort, zal uitgebreid worden tot veertig vogels. De Flamingo, het restaurant in neo-Lodewijk XVI-stijl, wordt in ere hersteld en vormt een geheel met het nieuwe welkomstgebouw. Hierin zullen de ledenservice, de EHBO, en de shop onderdak krijgen.

Dieter Lizen