Vrachtwagen plet auto, bestuurder gaat gewoon weer werken

Marc De Roeck

Honderdvijftig meter lang meegesleurd en geplet worden tussen een vrachtwagen en vangrail en er geen schram aan over houden. Dat overkwam S.O. uit Antwerpen gisterenochtend, die wegens als veiligheidsagent anoniem wil blijven.


"Ik reed de ring op ter hoogte van Berchem waarna ik probeerde in te voegen op de snelweg", begint S.O. zijn verhaal.


"Wanneer de invoegstrook tot zijn einde kwam, haalde een vrachtwagen die links van me reed, me nog net in. Ik besefte dat ik het niet meer ging halen en moest kiezen tussen de vrachtwagen en de vangrail. Terwijl ik in de remmen ging koos ik voor de vangrail, maar de vrachtwagen sleurde me langs zijn zijkant toch nog mee. Honderdvijftig meter lang zat ik gekneld tussen beiden gevaartes. Ik maakte me zo klein als mogelijk en hield mijn veiligheidsgordel stevig vast terwijl ik mijn ogen dichtkneep."

Geen schram

Uiteindelijk kwam het voertuig van S.O. tot stilstand, de vrachtwagenchauffeur stopte tweehonderd meter verder ook. "Mijn wagen is volledig ingedeukt, het is een wonder dat ik er zelfs geen schram of blauwe plek aan heb overgehouden. Toen de hulpdiensten arriveerden gingen ze bezorgd op zoek naar het slachtoffer in de wagen. Toen ze beseften dat ik de bestuurder was en daar rustig rondliep, schrokken de ambulanciers zich een hoedje. Ik ben blijkbaar een uitzonderlijk geval."


S.O. ging dezelfde dag nog aan het werk na een bezoek bij de controle-arts. (BSB)