Vier vrienden die twee Nederlandse toeristes verkrachtten op hotel riskeren zeven jaar cel

Aanstoker Mohamed S. klapte toe toen de rechter hem om uitleg vroeg. Hij had aanvankelijk uitgebreide bekentenissen afgelegd. Dat was hem niet in dank afgenomen door zijn drie vrienden. Hij moest zelfs van gevangenis verhuizen nadat hij was aangevallen.
rv Aanstoker Mohamed S. klapte toe toen de rechter hem om uitleg vroeg. Hij had aanvankelijk uitgebreide bekentenissen afgelegd. Dat was hem niet in dank afgenomen door zijn drie vrienden. Hij moest zelfs van gevangenis verhuizen nadat hij was aangevallen.
Vier jonge Antwerpenaars van Afrikaanse afkomst stonden vandaag terecht voor een urenlange groepsverkrachting van twee Nederlandse vriendinnen. De openbare aanklager vorderde 7 jaar cel tegen elke verdachte. Het proces verliep achter gesloten deuren om de privacy van de meisjes te beschermen.

Het weekendje Antwerpen van twee vriendinnen uit de Nederlandse studentenstad Leiden draaide uit op trauma dat zij nog lang zullen meedragen. Zij hadden op 16 maart een kamer gehuurd in een hotel in de buurt van het Mechelseplein. ‘s Avonds gingen zij feesten in club Roxy en leerden er enkele Afrikaanse jongens kennen. Er werd gedanst en vooral ook flink gedronken.

De lijdensweg van de twee vriendinnen begint wanneer Mohamed S. (23) en zijn vriend Lamine N. (20) met hen in het hotel aankomen. Mohamed S. pakt één meisje mee naar de douche. Ondanks haar protest verkracht hij haar. Zijn vriend Lamine N. bepotelt het andere meisje op bed. “Laat mij gerust, ga weg.” Lamine N. reageert met: “Nog eventjes.” Zij probeert hem te ontmoedigen door te zeggen dat zij lesbisch is. Lamine N. laat zich niet van zijn stuk brengen en verkracht haar.

Wat later wisselen de twee jongens van plaats. Hun dna-sporen zijn bij de beide Nederlandse slachtoffers teruggevonden.

Na verloop van tijd komen nog twee vrienden de hotelkamer binnen. Zij zijn binnengelaten door Mohamed S. Ook deze twee jongeren vieren hun lusten bot op de meisjes. Van de derde jongen Tijani D. (20) worden DNA-sporen op één meisje gevonden.

Van de vierde dader Eliel B. (21) worden geen DNA-sporen gevonden. Zijn vrienden getuigen wel dat hij beide meisjes met zijn handen heeft bepoteld. De man bekent dat maar voegt eraan toe: “Met je vingers kan je geen seks hebben met een meisje.”

Twee jongens pikken naderhand de iPhone van één van de meisjes en halen 100 euro uit hun portefeuilles.

Gesloten deuren

Het proces vanmorgen verliep achter gesloten deuren. De twee Nederlandse vriendinnen waren aanwezig om te getuigen tegen hun verkrachters. Aanstoker Mohamed S. klapte wel toe toen de rechter hem om uitleg vroeg. Hij had aanvankelijk uitgebreide bekentenissen afgelegd. Dat was hem niet in dank afgenomen door zijn drie vrienden. Hij moest zelfs van gevangenis verhuizen nadat hij was aangevallen. 

De vier jongeren zijn ondertussen onder voorwaarden vrijgelaten. Op 23 november kennen zij hun straf.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hans Coene

  ze "riskeren" 7 jaar, in de praktijk minder dan 3, dus ze moeten niet zitten. Ze zijn nu al vrijgelaten pffff. Met andere woorden: doe maar, jongens...

 • karin de Kok

  7 jaar is veel te weinig ,na 2 j lopen ze weer vrij rond

 • René Mertens

  Onder voorwaarden weeral vrijgelaten. Zullen zeker terugkomen om hun straf te aanhoren. En als ze komen, zal het met een goede advocaat zijn die wij mogen betalen, en een rechter die het in zijn broek doet als hij deze heerschappen ziet. Straf: 1 dag voorwaardelijk.

 • Sven Kerstens

  Ondertussen vrijgelaten onder voorwaarden? Onbegrijpelijk alweer...

 • Noël Devoldere

  "Ze zijn vrij onder voorwaarden"... Dat kun je toch niet geloven...