Vier personen gearresteerd bij politieactie

rv
Bij een politieactie Silvius zijn vier verdachten gearresteerd. Eén man werd meegenomen omdat hij drugs en een verboden wapen op zich had. Twee andere personen werden gearresteerd omdat ze nog een bevel tot gevangenneming op hun naam hadden staan en een vierde persoon reed te snel en had heroïne op zich.

Met de grootschalige korpsacties Silvius wil de lokale politie van Antwerpen het aantal geregistreerde feiten doen dalen door een zichtbare politieaanwezigheid op het terrein en door het vatten van verdachten op heterdaad. Woensdag werden vier personen opgepakt tijdens zo’n actie.

Aan het Koningin Astridplein trof de politie een man aan die voorbijgangers lastig viel. Inspecteurs van het Orida fietsteam gingen over tot controle. De 25-jarige man bleek nog geseind te staan voor een gevangenisstraf van 24 maanden. Hij werd gearresteerd.

Een andere 42-jarige verdachte stond nog geseind in een dossier van de internationale politiedienst Interpol. Hij had ook nog andere zaken op zijn kerfstok zoals verschillende uit te voeren rijverboden. De man werd in zijn wagen onderschept aan de Quinten Matsijslei. Hij moest voorkomen bij de onderzoeksrechter.

Verder werd een wagen aan de kant gezet door de mobiele eenheid van de politie omdat die te snel over de snelweg scheurde. Nog voor het voertuig tot stilstand kwam, werd er iets uit het raam gegooid. Het ging om een aanzienlijke hoeveelheid heroïne. De 27-jarige bestuurder werd gearresteerd en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Aan het Kielpark vond de politie vier mannen in een geparkeerd voertuig. De bestuurder had 48 gram cannabis op zak en er werd in het voertuig ook een verboden wapen aangetroffen. Bij een huiszoeking van de bestuurder werd nog een hoeveelheid hasj gevonden. De 21-jarige bestuurder moest ook voorkomen. De drie andere inzittenden mochten beschikken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.