VIDEO. Overmeesterde bestuurder krijgt nog klappen van douanier na wilde politieachtervolging

rv
De douane is een intern onderzoek gestart naar de douanier die een verdachte zaterdag hardhandig aanpakte in Antwerpen. Na een doldwaze achtervolging met snelheden tot 200 kilometer per uur kon de Franse verdachte gearresteerd worden. Op amateurbeelden is te zien dat de bestuurder al overmeesterd was vooraleer hij nog een tiental klappen moest incasseren van een douanier.

Zaterdag strandde een Franse bestuurder in een controle van de politie en de douane aan de A12 in Berendrecht. De man werd aangemaand door twee douaniers op de motorfiets om de snelweg te verlaten voor controle. Daarop reed de Fransman weg en kwam het tot een spectaculaire achtervolging van 30 kilometer lang tot in de binnenstad van Antwerpen waar de verdachte zichzelf klem reed in de wijk Zurenborg. Hij verzette zich hevig bij de arrestatie en kreeg enkele trappen toegediend vooraleer de douanier de overmeesterde verdachte hardhandig aanpakte. “Wij hebben de beelden kunnen bekijken”, zegt Florence Angelici van het FOD Financiën, waaronder de douane valt. “Het pv is doorgestuurd naar het parket en wij zijn een intern onderzoek gestart naar de feiten en of er eventueel fouten zijn gemaakt door onze beambte.”

De makers van de beelden zijn erg geschrokken door het optreden van de douanier maar spreken zich niet uit over het incident: “Na zo’n gevaarlijke achtervolging van kilometers lang is het misschien wel begrijpelijk wat daar gebeurd is. Het is een beetje dubbel. We zijn vooral blij dat er niemand anders gewond is geraakt tijdens de achtervolging en de arrestatie.”
72 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Glen Clark

  .."ongeoorloofd geweld" are you kidding me?! Mag er dan helemaal niet meer kordaat opgetreden worden!? Er moet toch een voorbeeld gesteld worden tegen dit soort tuig of gaan we binnenkort ook plushe handboeien gebruiken?

 • Vera Leys

  alle gekheid op een stokje ,waarom hebben ze hem aangehouden eingelijk ? weten ze dit al ondertussen .voor de rest te veel amerikaanse stijl he .ik keur de fransman niet goed maar ook de douane niet sorry ,voor mij was dit zijn frustratie afwerken op een mens .

 • Toon Schouteden

  Je ziet toch dat die Fransman weerspannig is. De ordediensten hebben geen kalmeringsspuitje bij... dan maar op de ouderwetse manier overmeesteren. Die gast kon tegen 200 per uur nog meer leed berokkenen. Prima arrestatie, niks mis mee!

 • Johan Billiet

  Ik zie niks...enkel een crimineel die zich eerst verweert en dan wordt geneutraliseerd, mogelijks dat andere "instanties" weer partij trekken voor misdadigers...daar zijn we in België echt goed in...

 • Jef Heffens

  Hier heb je wel te maken met een uitzonderlijk zwaar feit. Dus ook een uitzonderlijke zware crimineel.