Verongelukte fietsster was op weg naar werk

Tientallen kennissen maar ook veel onbekenden stopten dinsdag even op de middenberm van het Simonsstraat. Sommigen in tranen, anderen in stilte starend naar de foto van de lachende Evelien. Nu het slachtoffer van het dodehoekongeval van maandagochtend een gezicht krijgt, voelen nog meer mensen zich geraakt.

De 27-jarige fietsster Evelien Van Ranst kwam maandagochtend onder een vrachtwagen terecht op het kruispunt van de Plantin Moretuslei met de Simonsstraat. Zij op weg naar haar werk op het Antwerpse Zuid. Evelien was op slag dood.


"Zo onredelijk. Haar volwassen leven was maar amper begonnen", mijmert een vriend bij de bloemenhulde op de middenberm. "Ik ben even oud als Evelien. Op onze leeftijd staat je nog veel te wachten. Zo jong gestorven... en ze was zo'n schatje. Ik kende haar en haar vriend vooral vanop café en uit mijn vrije tijd. Dat niemand één slecht woord over haar durft te zeggen. Evelien was altijd vrolijk."


Maandagavond hielden familie, collega's en vrienden al een wake op het verdoemde kruispunt. Er werden bloemen, kaarsen en enkele foto's neergelegd. De hele dag blijven voorbijgangers even stilstaan. Sommige mensen komen speciaal langs. Een fietsster: "Ik ben hier gisteren langsgekomen toen het ongeval net gebeurd was. Kijk wat een mooie, jonge vrouw we zijn kwijtgeraakt. Vreselijk."

Levensgenieter

Evelien Van Ranst werkte sinds eind vorig jaar bij het digitale communicatiebureau Marbles in Antwerpen. Zij beschrijft zichzelf op de site van Marbles als een 'content machien'. "Schrijven is helemaal mijn ding. Als ik niet aan het schrijven ben, vind je me waarschijnlijk terug in het buitenland, of met een gitaar in de hand, of op café in goed gezelschap. Ik ben een echte levensgenieter." (PLA)