Verkrachter slaat opnieuw toe na eerdere veroordeling

De verkrachter sloeg toe op een bedrijventerrein aan de D'Herbouvillekaai.
RV De verkrachter sloeg toe op een bedrijventerrein aan de D'Herbouvillekaai.
Het openbaar ministerie heeft zes jaar cel en vijf jaar terbeschikkingstelling gevorderd voor Vladimir K. (38), die vorig jaar een meisje van 20 had aangerand en verkracht na een fuif in de Waagnatie in Antwerpen. De man had in 2011 al een straf met probatie-uitstel gekregen voor een verkrachting. Hij werd toen langdurig begeleid, maar dat weerhield hem er niet van om nieuwe feiten te plegen.

Het slachtoffer was in de nacht van 19 op 20 oktober naar de ‘Nacht van de Jeugdbeweging’ geweest in de Waagnatie. Toen ze haar fiets wilde nemen, brak het sleuteltje in het slot af en besloot ze om te voet naar huis te gaan. Vladimir K. zag het meisje lopen en bood haar een lift in zijn wagen aan. Hij reed naar de Scheldekaaien, waar hij haar betastte en met geweld verkrachtte op de achterbank.

Het slachtoffer zag kans om te ontsnappen en vluchtte naar een bedrijfsterrein op de D’Herbouvillekaai, waar een bewakingsagent haar in paniek aantrof. Hij had de beklaagde nog zien weglopen, maar kon hem niet vatten. Vladimir K. ging zich later zelf bij de politie aangeven.

Hij betwistte niet dat hij het meisje verkracht had, maar minimaliseerde wel het gebruikte geweld. De dertiger zei voorts dat hij gestresseerd was: hij had geen job, zijn vriendin had het uitgemaakt en hij was van streek door beelden van een schietpartij op een school op het schiereiland de Krim. Hij betuigde zijn spijt. “Ik zou ook graag met haar willen spreken om het goed te maken”, zei Vladimir K.

Het meisje was niet op de zitting aanwezig, haar ouders wel. “Ik vind het erg dat hij uit frustratie het leven van onze dochter overhoop heeft gehaald. Ze probeert zich sterk te houden en haar leven weer op te pakken, maar het zit diep. Ook bij ons. Ik vind het ook erg dat hij niets uit zijn vorige veroordeling geleerd heeft”, zei de moeder van het slachtoffer.

Vonnis op 29 april.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Danielle Scherrens

  Dus als je gestresseerd bent mag je iemand verkrachten in zijn gedachtengang dan? Gestoord noem ik dat. En binnen x aantal tijd mag en kan hij het nog eens herhalen. Want we leven in een stressvolle wereld....

 • Ludo Vets

  Schandalig hoe de wetgeving werkt in Belgie en wat nu Pastoor Geens ????

 • Jos Dupont

  Zo zie je maar dat die mannen niet mogen losgelaten mogen worden , de volgende keer is er een moord bij .

 • Eddy De Coninck

  In Groot Brittannië krijgt een verkrachter levenslang met min 8 jaar in de cel. In België krijgt een recidivist verkrachter 6 jaar cel. Met de wet lejeune moet hij nog 2 jasr zitten. Van pamperbeleid gesproken.

Video