Verdachte moord Brederodestraat dan toch naar huis met enkelband

Bij de schietpartij op zaterdag 2 februari kwam één slachtoffer om het leven.
BELGA Bij de schietpartij op zaterdag 2 februari kwam één slachtoffer om het leven.
Nihat Y. mag naar huis met een enkelband. De 32-jarige man is één van de verdachten in het onderzoek naar de moord in de Antwerpse Brederodestraat begin februari. Daarbij schoot Mehmet Y. drie mensen neer in een volle straat. Eén van de slachtoffers overleed. Nihat, de zoon van Mehmet, was betrokken in het tumult maar mag nu dus zijn voorhechtenis met enkelband verderzetten.

Meteen na de brute schietpartij op 2 februari doken er overal filmpjes op van de vele getuigen. Op de beelden is onder meer te zien hoe Nihat Y., zoon van schutter Mehmet, de slachtoffers schopt nadat ze al werden neergeschoten. Ook zou Nihat zijn vader geholpen hebben in het gevecht door met een vleestang op de slachtoffers te slaan. Emre Sogutlu (28) overleed bij de aanval, zijn neef Ozan (21) raakte verlamd en een derde persoon die de neven te hulp schoot, raakte ernstig gewond.

Vrijdag besliste de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling om de jongste verdachte uit de cel te laten onder voorwaarden, waaronder het dragen van een enkelband. Vader Mehmet blijft in de gevangenis. Op 14 maart wilde de raadkamer Nihat Y. al naar huis sturen met enkelband maar het parket ging in beroep tegen die beslissing.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karine Roeland

    Met een enkelband thuiszitten, noem ik geen straf.