Vanaf vandaag één abonnement voor De Lijn en NMBS

Pendelaars die binnen de stedelijke agglomeratie Antwerpen wonen kunnen vanaf vandaag de nieuwe City Pass gebruiken. De City Pass is een samenwerking tussen vervoersmaatschappij De Lijn en NMBS.

Het abonnement combineert een netabonnement van De Lijn met een stadsabonnement van de NMBS, waarmee je onbeperkt kan reizen tussen een aantal treinstations in Antwerpen en bus- en tramhaltes. In totaal gaat het om dertien treinstations in Antwerpen. Op die manier willen de vervoersmaatschappijen mensen motiveren de auto thuis te laten om te pendelen.


Uit onderzoek van de FOD Mobiliteit blijkt dat bijna de helft van alle woon- en werkverkeer gebeurt met de wagen. De NMBS kondigde aan te focussen op het treinaanbod in en rond de grote steden. In Antwerpen komen er meer treinen, snellere verbindingen en betere aansluitingen op bus en tram. Dit najaar neemt De Lijn in Antwerpen veertien nieuwe lagevloertrams in gebruik, goed voor 1.600 extra reizigersplaatsen. Een maandabonnement kost 60 euro, voor een jaar betaal je 484 euro. Wie jonger is dan 25 jaar, betaalt respectievelijk 49 en 412 euro. (ADA)