Van Besien: "We zijn geen coalitiekandidaat, maar gaan wel luisteren naar N-VA"

Photonews

Wouter Van Besien heeft aan het partijbureau van Groen laten weten dat het ingaat op de uitnodiging van Antwerps burgemeester Bart De Wever voor een gesprek. Een coalitie tussen N-VA en Groen wordt nog altijd afgewezen.
"We zijn geen coalitiekandidaat, maar gaan luisteren naar N-VA", zegt Van Besien. 

Van Besien houdt daarmee de lijn aan van gisteren en vanmorgen. De Wever riep Groen vanmorgen op "uit de loopgraven te komen" en stak de hand uit naar Groen. Volgens hem bezit Groen een aantal belangrijke thema's waar "stedelijke kiezers" gevoelig voor zijn, zoals zuivere lucht. Maar ook Groen-voorzitter Meyrem Almaci hield de boot daarop voorlopig af.

De Wever wil graag verder doen met zijn coalitie met CD&V en Open Vld, maar heeft slechts een bijzonder nipte meerderheid van 28 op 55 zetels. "Dat is niet evident", aldus de burgemeester.
73 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Hendrik Patyn

  Van Besien kan enkel maar staan roepen, meeregeren kan hij niet, hij is bang. Dit zou bij de volgende stemming kunnen leiden tot een grote afstraffing van groen, zij krijgen nu de kans en ze nemen ze niet.

 • André Herbots

  Van Besien durft niet in coalitie treden met N-VA,zij zouden dan ontmaskert worden omdat ze ook niet kunnen uitvoeren waar ze in hun propaganda mee uitpakten. Blijven liever aan de zijlijn staan en kunnen dan roepen en tieren.Een bende nietsnutten zijn het.Bart,nodig ze geen tweede keer uit het is tijd verloren.

 • Wilfried Vanden Berg

  De grootste verliezer met de grootste mond. Hij wou en zou de sjerp halen,want de kentering was in gezet. En hij wou luisteren en praten met iedereen,want zo zegde hij" want praten werkt". En na de verkiezing wil hij niet praten met het VB. Hij gaat direct eisen stellen. Van Besien je bent de verliezer,je hebt de sjerp niet ,nu niet ,nooit niet.

 • Peeters Freddy

  De Antwerpenaars moeten blij zijn dat Besientje niet mee wil besturen. Hij bedreigd daarmee zijn achterban en Almaci is geen haar beter .

 • Roger Deprez

  De groene golf was dan toch niet zo groot zo te zien, maar goed ook want de schuld zou nogal de hoogte in gaat een eigenschap van links en de onderzoeken van het OCMW in Antwerpen naar eigendommen in Turkije zouden onmiddellijk stoppen.