Vader en zoon blijven aangehouden voor bankkraak bij BNP-Paribas

Koba M., de verdachte in de kluizenkraak bij BNP Parisbas.
rv/Belga Koba M., de verdachte in de kluizenkraak bij BNP Parisbas.
Zowel de 27-jarige Koba M. als zijn vader Kachaber M. (45) moeten als verdachten in de gevangenis blijven voor de bankkraak op het BNP-Parisbasfiliaal op de Belgiëlei in Antwerpen. De raadkamer liet Koba M. vanmorgen vrij, maar de procureur tekende beroep aan tegen die vrijlating. Vader Kachaber M. die donderdag werd gearresteerd, is door de onderzoeksrechter vandaag aangehouden. 

Advocaat Sahil Malik die Koba M. verdedigt: “De raadkamer oordeelt dat er onvoldoende aanwijzingen zijn dat mijn cliënt effectief bij de bankkraak of de voorbereiding ervan betrokken is. Verder vindt de raadkamer dat de rechten van verdediging voor mijn cliënt zijn geschonden door de uitgebreide berichtgeving in de media. De rechter laat hem vrij zonder voorwaarden maar het parket kan natuurlijk in beroep gaan.”  

Dat deed het parket natuurlijk.  Koba M. moet nog minstens veertien dagen in de gevangenis blijven. De Kamer van Inbeschuldigingstelling beslist dan of zijn aanhouding nog langer nodig is.

Vader in de cel

De federale recherche Antwerpen is nog volop op zoek naar andere verdachten die met Koba M. in contact staan. Vader Kachaber M. (45) moet eveneens in de gevangenis blijven. DAt besliste de onderzoeksrechter gisteren. Hij verschijnt aanstaande dinsdag voor de raadkamer die beslist over de verlenging van zijn aanhouding.  Ook de aangehouden jeugdvriend van Koba, Giorgi K. (28), weet dan of hij langer in de gevangenis moet blijven. 


Bij de kluizenkraak bij BNP Paribas slaagden de bankrovers erin via twee zelfgegraven tunnels en de riolering door te dringen tot in de kluizenzaal. Er werden een dertigtal kluisjes opengebroken. Toen het alarm afging, namen de rovers de vlucht. 
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudolf Jacobs

  hou maar in de gaten ,ze hebben iemand opgepakt ,hoera,omdat ja waarom hij een slijpschijf gekocht heeft die iedereen wel kan kopen,of bestellen en wat als hij zegt dat zijn werkzak of apparaat gestolen is ,ik ruik het al van hier en hoop dat deze man indien onschuldig hij een mega schade vergoeding gaat eisen,een verkrachting of moord van een belg laten ze gewoon ongemoeid maar ne rijke zijn zwart geld of juwelen is gelijk een haas stropen op een landgoed

 • Guy Lavrijssen

  voor een bankovervalleke toch niet in de gevangenis zeker, uw belastingen of verkeersboete te laat betalen daar moeten ze u voor in de bak steken !

 • Filip Vanlaeken

  Elke dag verbaas ik er me weer over hoe falliet ons gerecht wel is. Elke flater us een slag in het gezicht van de brave burger. Ipv domme beleggers af te kopen zou men beter wat meer geld steken in gevangenissen zonder franje.

 • FRANS DE ROUCK

  't is naar de knoppen. Falende politici die door vriendjes politiek falende rechters aanstellen. Drugs - inbraak - prostitutie - overvallen - schieten met oorlogswapens ...... in dit land is alles mogelijk en ze komen er nog goed vanaf ook. En als ze dan toch gestraft worden kopen ze die straf af voor een paar honderdduizend Euro's. Wat moeten wij als gewone burgers nu nog vertrouwen in justitie en een minister van justitie die er niks van bakt en blijkbaar niets te zeggen heeft.

 • Cecarine De Smet

  Niet te begrijpen van de raadkamer!!! Wie zitten daar eigenlijk in????