Uni-Cycle verhuurt fietsen aan Erasmusstudenten

De Antwerpse studenten Maxim Claeys, Jonas Willoqué en Frederik Bakx zijn de drijvende krachten achter Uni-Cycle.
Foto Klaas De Scheirder De Antwerpse studenten Maxim Claeys, Jonas Willoqué en Frederik Bakx zijn de drijvende krachten achter Uni-Cycle.
De drie Antwerpse studenten Maxim Claeys, Jonas Willoqué en Frederik Bakx van de start-up Uni-Cycle, verhuren opnieuw tweedehandsfietsen aan Erasmusstudenten. En ook nu kent het concept een ongelofelijk succes.

"Op dit moment hebben Erasmusstudenten voorrang. Anders zouden we de vraag helemaal niet kunnen bijhouden. Gisteren hebben we nog eens vijftig fietsen moeten laten overkomen uit Nederland", vertelt Jonas Willoqué.

125 tweewielers

In totaal beschikt het drietal over 125 fietsen. "We hebben twee soorten. Voor 45 euro heb je een gewone fiets voor een heel trimester en daarnaast hebben we de Vintage Fiets +. Dat zijn fietsen met nieuwe banden, een nieuw stuur en je krijgt er ook de Uni-Cycle kit bij met een beveilingingsslot, lichtjes en kortingsbonnen voor allerhande zaken. Daarvoor betaal je 55 euro per trimester", legt Jonas uit.


De drie denken dat hun concept ook in het buitenland succes kan hebben. "Astrid uit Oostenrijk en Madleen uit Duitsland kennen alvast geen gelijkaardig concept in hun land maar vinden het wel een zeer goed idee", vertelt Jonas.


"Ik kwam een advertentie tegen in mijn studentenhome en was meteen gewonnen voor het idee. Het heeft geen zin om een fiets te kopen want in februari zijn we alweer naar ons thuisland. Daar heb ik nog nooit van een dergelijk concept gehoord", vertelt Astrid. (ADA)