Uitje naar Disney On Ice draait uit op drama voor Hannelore (5): dubbele beenbreuk na aanrijding met vluchtmisdrijf

Hannelore moet zich na het ongeval de komende maanden behelpen met een rolstoel. Mama Kirsten hoopt dat de dader zichzelf aangeeft.
Klaas De Scheirder Hannelore moet zich na het ongeval de komende maanden behelpen met een rolstoel. Mama Kirsten hoopt dat de dader zichzelf aangeeft.
Wat een leuke namiddag bij Disney On Ice in de Lotto Arena moest worden, draaide voor Hannelore (5) uit Deurne vrijdag uit in een drama. Een fietsster reed haar aan en maakte zich daarna uit de voeten zonder zich om het meisje te bekommeren. De mama van Hannelore doet een oproep naar getuigen.

De vijfjarige Hannelore was vrijdag onderweg met haar oma en een neefje naar de show van Disney On Ice in de Lotto Arena. Op het voetpad is er een fietsster tegen Hannelore aangereden. “Er liep veel volk op straat maar die vrouw fietste erg snel op het voetpad en dat tegen de richting in. Daarop is ze tegen mijn dochter gebotst”, zegt mama Kirsten Van Damme. “Iemand anders heeft haar nog tegengehouden, maar ze is kunnen ontsnappen en is doorgereden.”

De vrouw op de fiets, een blondine van een jaar of 35 met Hollandse tongval, foeterde nog even dat ze had moeten uitwijken voor Hannelore, maar maakte zich dan uit de voeten, onbegrijpelijk

Mama van Hannelore

Na de botsing bekommerde oma zich onmiddellijk om haar kleindochter die zichtbaar veel pijn had. “De vrouw op de fiets, een blondine van een jaar of 35 met Hollandse tongval, foeterde nog even dat ze had moeten uitwijken voor Hannelore, maar maakte zich dan uit de voeten, onbegrijpelijk”, zegt Kirsten. “Ik snap dat een ongeval kan gebeuren, maar dan rijd je toch niet door? Al zeker niet als er een kind het slachtoffer is.”

Op zoek naar getuigen

De mama en oma van Hannelore zijn via Facebook en de media op zoek naar getuigen. “De persoon die die dame even kon tegenhouden heeft zich al gemeld en de politie bekijkt momenteel de camerabeelden. Ik hoop echter dat die vrouw de eerlijkheid heeft om nu zelf naar de politie te stappen om zich te melden”.

Eigenlijk is Hannelore een echte spring-in-t-veld die moeilijk kan stilzitten, maar met een been in het gips tot boven de knie kan ze nu niet veel anders doen dan op de bank liggen. “We gaan straks naar de bibliotheek voor wat boekjes. Tja, wat moet ze anders doen?  Ze heeft ook nog af en toe pijn, gelukkig neemt zij het eigenlijk heel goed op”, zegt Kirsten. 

Tot paasvakantie in gips

“Het was een dubbele beenbreuk. Zowel haar scheenbeen als haar kuitbeen zijn over en ze moest geopereerd worden in het Kinderziekenhuis Koningin Paola”. Hannelore heeft de operatie maandag om haar kuit en scheenbeen te redden goed doorstaan, maar het is natuurlijk niet leuk dat ze nog tot minstens de Paasvakantie in de gips moet. “Na de gips zal ze ook terug moeten leren stappen en ze mag drie maanden niet turnen in de turnclub en op school”.

Hannelore vindt het nog het ergst dat het uitje naar Disney On Ice niet is kunnen doorgaan. Dat was eigenlijk een verrassing voor haar en neefje Nand (9) “Volgend jaar gaan we sowieso wel opnieuw”, belooft mama Kirsten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Van den broeck wendy

  Ikzelf ben een verwoede fietser en ik ben zelf ook bang van die gevaarlijke fietsers die op n hoge snelheid op de fietspad rijden en zomaar van richting veranderen. Of dat t nodig vinden om met zijn twee en naast elkaar te rijden op oversteekplaatsen waardoor de fietser die van andere richting komen moeten uitwijken naar voetpad. Het is niet aangenaam meer voor de gewone fietsliefhebbers!

 • Paul Gybels

  Behalve die criminele fietsende vrouw, dragen ook het stadsbestuur en de politie hier een verpletterende verantwoordelijkheid. Sommige fietsers gedragen zich totaal onveranwoordelijk (racen op het trottoir, rijden vrolijk door rood, geven geen voorrang aan voetgangers op een zebrapad en alleen de fietsen van Velo hebben voor- en achterlicht) en de politie kijkt de andere kant op. Moeten er nóg ergere ongevallen gebeuren voor zulke fietsende criminelen tot de orde worden geroepen?

 • Ellie van Berkel

  Het niet meer normaal en dan nog gewoon door rijden ook nog hopelijk word je beentje gauw weer beter je bent echt een Kanjer dikke knuffel

 • jozee segers

  Ongelooflijk, dat je niet stopt...hopelijk ben je vlug genezen kleine meid !!

 • Lieve Bols

  Zo iets gebeurt dagelijks hier in Antwerpen. Fietsers denken dat ze alles mogen ook op het voetpad rijden en mensen omver rijden. Zie ik dagelijks in de stad en is niet meer normaal. Waarom worden die niet strenger beboet.