Tweede zware storing in twee weken, trams in Antwerpen rijden weer

Archiefbeeld: tram aan de Leien in Antwerpen.
Archiefbeeld: tram aan de Leien in Antwerpen.
In Antwerpen reed er deze ochtend meer dan twee uur lang geen tram tussen Linkeroever en de binnenstad. Er was een probleem met de seininrichting. Intussen is het euvel hersteld, maar vertragingen blijven mogelijk.

Er werden pendelbussen ingezet, maar die deden er een pak langer over en de capaciteit was beperkt. Het was al de tweede keer in iets meer dan twee weken tijd dat het tramverkeer tussen Linkeroever en de binnenstad zwaar verstoord raakte.

Volgens De Lijn lag het probleem ditmaal aan de seininrichting zelf, richting binnenstad, en ging het dus niet om hars van gevallen bladeren dat het signaal verstoorde. Dat was twee weken geleden wel het geval. Ook van de binnenstad richting Linkeroever reden er deze ochtend geen trams.

Tramlijnen 3, 5, 9 en 15 moesten tijdelijk een ander traject volgen. Rond 8.15 uur kwam uiteindelijk het bericht dat alle trams weer normaal rijden. "Vervolgvertragingen blijven wel nog mogelijk", klinkt het.
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • emiel Clarijs

  Er is gewoonweg geen 'openbaar vervoer' meer in en rond Antwerpen (en waarschijnlijk de rest van Vlaanderen) het zou veel beter 'openbaar transport' noemen, vuile bussen en trams (dat is toch een job die kan ingevuld worden) steeds MINDER bus en trams per uur en lijn, NUL (zero, Bart) informatie duur systeem werkt NIET, gelukkig vinden ze nog personeel dat in deze omstandigheden WIL werken.

 • Ian Vandenbossche

  Tzal altijd wel iets zijn met de lijn. Stakingen, defecten, slecht weer, enz... dat heb je met politici in beheersmandaten. Ondertussen vermenigvuldigen de filles in antwerpen en wijde omgeving elk jaar. Vertrouwen in openbaar vervoer is oorzaak, of beter, het gebrek aan vertrouwen.

 • Stefan adriaensens

  Beste oplossing is metro, alles ondergronds, krijgen we eindelijk snel openbaar vervoer, en een mooi straatbeeld, ook zonder de auto natuurlijk

 • emiel Clarijs

  Oorzaak van al dit geklungel bij 'de lijn', zijn de besparingen van deze Vlaamse regering, (bv. lijn 640 nu één bus minder per uur na 9uur; de informatieborden werken NIET....), dit is dan ook de hoofdreden waarom we met zijn allen voor de auto blijven kiezen, en nu staan we stil met onze wagen en met het openbaar vervoer,

 • Tommy Andres valero

  Kom slim naar Antwerpen en neem het openbaar vervoer..... wat een mop!!