Twee ton coke voor Antwerpen
onderschept in Braziliaanse haven

In de Braziliaanse haven Santos werd in totaal bijna 2 ton cocaïne, verstopt in sportzakken en met bestemming Antwerpen, in beslag genomen.
RV In de Braziliaanse haven Santos werd in totaal bijna 2 ton cocaïne, verstopt in sportzakken en met bestemming Antwerpen, in beslag genomen.
De Braziliaanse federale politie en douane hebben in havenstad Santos in één week tijd vier ladingen van in totaal 2 ton cocaïne onderschept. De ladingen hadden als bestemming de haven van Antwerpen. 

De federale politie in Santos begon de week goed met een inbeslagname van 1,1 ton cocaïne, verdeeld over twee containers geladen met hout en tegels.  Santos is de havenstad in de buurt van Sao Paulo. 

Verder onderzoek bracht nog eens een lading van 12 zakken sportzakken cocaïne (349 kg) op. Die drugs zaten al in een container aan boord van het schip.  Eén zak cocaïne stak in de cabine van een trucker die de container had aangebracht. 

Vrijdag deed de douane er een schepje bovenop. Het trof een lading van 339 kilo cocaïne in, opnieuw bestemd voor Antwerpen.

Eerder op de week was 353 kg cocaïne gevonden in vaten met citroensap. Die lading was bestemd voor Rotterdam. 

Bij de acties werd niemand gearresteerd. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.