Ga naar de mobiele website
^ Top

Twee klachten indienen tegen luchthaven? Gelieve 30 min te wachten

Wie een klacht indient tegen lawaai of andere overlast van de luchthaven van Deurne, zal dat voortaan niet meer dan één keer per halfuur kunnen doen. Dat klinkt misschien vreemd, maar een aantal klagers maakte gebruik van een 'tool' die massaal protesten kon versturen. Zonder enige beperking dus per klager. Dat is nu onmogelijk geworden.

De luchthaven voerde in 2016 een nieuw klachtensysteem in. Dat maakte het voor mensen omslachtiger en tijdrovender om iets van zich te laten horen.


Het effect bleef niet uit: vijf keer minder klachten. Tot de tegenstanders met een informatica-trucje die barrière konden slopen. Vlaams Parlementslid Annick De Ridder (N-VA) zag er een actie in van PVDA en kaartte het probleem aan bij bevoegd minister Ben Weyts (N-VA). "De uitbater van de luchthaven heeft een IT-block ingesteld", antwoordt Weyts nu. "Daardoor kan elke individuele klager pas na 30 minuten opnieuw een klacht indienen."


Volgens De Ridder wordt zo komaf gemaakt met de commentaar van de 'communisten' - zoals ze PVDA noemt - dat de luchthaven haar positie zou misbruiken. "Het is ook belangrijk omdat je zo de échte en reële klachten correct registreert." (PHT)Meld een bug