Tractiestation met uitkijkpunt bijna klaar

Arbeiders van de Noorderlijn leggen momenteel de laatste hand aan het tractie­sta­tion aan de Straats­burg­brug. Binnenkort kan je hier komen genieten van het schitterende uitzicht op het Havenhuis.

In een tractie­sta­tion wordt stroom omgezet in stroom die bruikbaar is voor de tram. Verschil­lende transfor­ma­toren zetten de hoogspan­ning (15000 Volt) die in het station binnen­komt om in gelijk­span­ning voor de tram (600 Volt). Het station zorgt ook voor de beveili­ging van het bovenlei­dingsnet. Net zoals een zekering­kast thuis schakelt het station bij overbe­las­ting of kortslui­ting de stroom netjes uit.

Op het Antwerpse tramnet zijn er zo’n 36 tractie­sta­tions. Voor de Noorder­lijn worden er vier gebouwd: in de Bataviastraat, Luchtbal, Tjalks­traat en Straats­burg­brug. Die laatste drie zijn architecturale hoogstandjes. Aan de Straats­burg­brug zal je langs weerskanten van het station met de trap naar het dak van de constructie kunnen. Van daar uit heb je een prachtig zicht op het indruk­wekkende havenhuis.

Het tractiestation aan het Havenhuis krijgt vorm
Klaas De Scheirder Het tractiestation aan het Havenhuis krijgt vormReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels