Studentenverening krijgt alle politieke voorzitters aan tafel

Het was al twee jaar geleden maar de liberale studentenvereniging LVSV kreeg alle politieke voorzitters gisteravond samen aan tafel. Het eerste grote politieke debat was even de spieren rollen en het startschot van de campagnes geven. "Een beschaafd debat en campagne", was een van de opvallendste oproepen van de avond.


Zo'n 500 studenten zakten gisterenavond af naar zaal R001 op de Universiteit Antwerpen. Tussen Gwendolyn Rutten en Bart De Wever konden er nog wat grapjes gemaakt worden. Zelfs een zieke John Crombez tekende present. De partijen namen hun rol goed op, links en rechts vielen elkaar te pas en te onpas aan. Maar voorzitter van Vlaams Belang, Tom Van Grieken, vocht vooral een robbertje uit met Bart De Wever.


Het vurigste debat ging over Meyrem Almaci die recent door het Vlaams Belang als de 'kost van de immigratie' werd afgebeeld. Almaci zelf reageerde eerder rustig. "Ik ben een publiek figuur, ik kan daar tegen. Maar wat met al die anderen?" Ook Beke riep op tot beschaafdheid in de debatten.


Alle partijen lichtten ook een tipje van hun verkiezingssluier op. Enkel Bart De Wever verklaarde verder te willen gaan met de huidige Zweedse coalitie zoals in Antwerpen en op nationaal niveau. (NBA)