Stiptere bussen met buslijn 36L en 36R

Lijn 36L (blauwe lijn) zal uitsluitend rijden op Linkeroever. Lijn 36R (groene lijn) maakt de verbinding tussen Rechteroever en Linkeroever. Aan tramhalte Van Eeden kunnen reizigers de tram nemen richting Rechteroever.
Foto De Lijn Lijn 36L (blauwe lijn) zal uitsluitend rijden op Linkeroever. Lijn 36R (groene lijn) maakt de verbinding tussen Rechteroever en Linkeroever. Aan tramhalte Van Eeden kunnen reizigers de tram nemen richting Rechteroever.
De Lijn wil buslijn 36 stipter laten rijden door ze op te splitsen in twee lijnen, één voor Linkeroever, één voor Rechteroever. Door het drukke verkeer in en rond de Waaslandtunnel tussen linker- en rechteroever, kreeg lijn 36 vaak te maken met bussen die niet stipt reden omdat ze vast zaten in het verkeer.

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft beslist dat vanaf 16 oktober buslijn 36, die de verbinding maakt vormt tussen Linker- en Rechteroever, wordt opgesplitst in lijn 36L voor Linkeroever en 36R voor Rechterover. Die maatregel was nodig omdat reizigers op Linkeroever heel wat tijd verloren door de file in en rond de Waaslandtunnel. Om die lijn te ontlasten werd beslist om de lijn op te splitsen. Concreet betekent dat bussen die rijden op lijn 36L uitsluitend op Linkeroever blijven. De bussen bedienen daar om het kwartier een lus tussen IGLO en Hof ter Schelde. Twee andere bussen op lijn 36R zorgen voor de verbinding tussen Hof ter Schelde en de Rooseveltplaats. Beide deeltrajecten gebruiken de bestaande haltes. Aan halte Van Eeden kunnen de reizigers van 36L overstappen op de premetrolijnen 3, 5, 9 en 15. Deze optie blijft de snelste manier om de oversteek te maken van linker- naar rechteroever en omgekeerd. De maatregel geldt op werkdagen van 7 tot 19 uur. Voor 7 uur en na 19 uur rijden de bussen op lijn 36 hun klassieke traject, en is geen overstap nodig. (ADA)