Staking Albert Heijn Groenplaats voorbij

Het personeel van de Albert Heijn aan de Groenplaats is dinsdagmiddag dan toch weer aan het werk gegaan. Een positief gesprek met de directie bood soelaas.

Maandagmiddag, bij openingstijd, hielden de werknemers de winkeldeuren uit protest gesloten. De werkdruk en het gebrek aan ondersteuning zat hen bijzonder hoog. Na een reeks verschillende leidinggevenden, was er de laatste tijd slechts een parttime manager die de winkel op zijn beloop liet. Zo is een bancontact al dagenlang defect, kwam eerder een stuk plafond naar beneden én is er geen airco (waardoor de chocolade tijdens hete zomerdagen in de rekken smelt).


Het personeel ging dinsdag om 13 uur weer aan de slag na een positief gesprek met Luc De Baets, directeur van Albert Heijn België. "De directeur heeft twee uur lang met ons onderhandeld en ook uitgebreid met ons personeel gesproken", zegt vakbondssecretaris Erik Dirckx van het BBTK.

Plafond hersteld

Er is afgesproken dat er iets gedaan wordt aan de airco in de winkel en ook een plafond en de bancontact hersteld zullen worden. Daarnaast komt er een nieuwe full time manager voor de shop, iemand die het vertrouwen heeft van het personeel. "Eerdere beloften werden vaak niet nagekomen, maar het personeel besloot de directie het voordeel van de twijfel te geven en weer aan het werk te gaan", aldus Dirckx. De gesprekken met een mogelijke overnemer voor de winkel lopen nog.


De klanten vonden dinsdagmiddag massaal hun weg naar de Albert Heijn op de Groenplaats. Werknemers moesten zich reppen om de rekken opnieuw helemaal gevuld te krijgen. (BJS/DILA)