Ga naar de mobiele website
^ Top

Stad huldigt 'oudste wielerclub ter wereld'

Paul De Paepe, Patrick Schollaert en Yvonne Reynders werden ontvangen door schepen Ludo Van Campenhout.
Foto Klaas De Scheirder Paul De Paepe, Patrick Schollaert en Yvonne Reynders werden ontvangen door schepen Ludo Van Campenhout.

Ter ere van haar 135-jarige bestaan is de Royal Antwerp Bicycle Club zaterdagmiddag ontvangen op het stadhuis van Antwerpen. "Jullie hebben Antwerpse wielergeschiedenis geschreven", zei schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA).


"De Royal Antwerp Bicycle Club (RABC) werd opgericht in het jaar 1882. Daarmee zijn jullie niet alleen de oudste wielerclub van Antwerpen, maar vermoedelijk ook van het land en van de hele wereld", zei Van Campenhout tijdens de huldiging op het stadhuis. "De lijst met kampioenen opsommen is onbegonnen werk, maar Rik Van Steenbergen en Yvonne Reynders , de 'grande dame' van het Antwerpse wielrennen, verdienen toch een eervolle vermelding."


"Het is een hele eer om hier te mogen staan", zei clubvoorzitter Patrick Schollaert. "De toekomst van onze club oogt veelbelovend, dus we hopen hier over 15 jaar opnieuw te staan." De huldiging van de RABC was trouwens een van de laatste huldigingen op het Stadhuis. De komende drie jaar wordt het stadhuis grondig gerenoveerd. Alle huldigingen en trouwpartijen vinden dan plaats in het Felixpakhuis. (PJBA)Meld een bug