Simon maakt rolstoeltoegankelijke toeristische routes

Simon Verbruggen die de kaart ontwikkelde met schepen Koen Kennis.
Foto Manu Van der Perre Simon Verbruggen die de kaart ontwikkelde met schepen Koen Kennis.
Rolstoelgebruiker Simon Verbruggen (27) uit Edegem heeft twee speciale routes voor mensen in een rolstoel uitgestippeld. Hij bundelde welke restaurants en café's toegankelijk zijn langs elke route. "Er is nog werk maar ik merkte een grote bereidwilligheid."

De eerste route loopt van het Centraal station naar de Grote Markt. Vandaar kan je een tweede route nemen richting het MAS en het Eilandje. Simon Verbruggen werkte zeven maanden aan het traject en testte het allemaal zelf uit. "Als rolstoelgebruiker ben je verplicht om op voorhand op te zoeken waar je iets kan eten en waar je naar het toilet kan. En vaak klopt de informatie niet op het internet. Dankzij deze kaart weet je al rolstoelgebruiker meteen waar je zeker terecht kan", aldus Simon. Hij ontwikkelde de kaart tijdens zijn stage bij Visit Antwerpen.


"Ik ben vertrokken vanuit de bezienswaardigheden en ben nadien in de buurt gaan kijken welke restaurant en café's toegankelijk zijn. En daar is toch nog wel wat werk aan. Al merkte ik wel een grote bereidwilligheid bij de uitbaters."


Simon hoopt dat zijn rolstoelvriendelijke routekaart het leven van heel wat van zijn 'collega's' vergemakkelijkt en dat zij binnenkort rustig kunnen genieten van een dagje Antwerpen zonder zich zorgen te moeten maken waar ze naar de toilet kunnen en gezellig kunnen eten en drinken.


(ADA)