Shishabar en café dicht voor drughandel

Burgemeester Bart De Wever (N-VA) sluit opnieuw twee cafés in de stad omdat ze zich schuldig maakten aan drughandel. Shishabar Diamond Lounge op de Kipdorpvest blijft zes weken dicht, café The Lords aan het Borgerhoutse Moorkensplein twee maanden.


De politie kreeg verschillende klachten van overlast over Diamond Lounge. Bij een controle waren 19 klanten aanwezig, van wie er acht al gekend waren voor druggerelateerde feiten. Vijf onder hen hadden grote sommen geld bij en een aantal gsm's. Twee klanten bleken cocaïne op zak te hebben. Het was niet voor het eerst dat dit soort feiten waren vastgesteld in de shishabar. Verdict: een sluiting van zes weken.


Het café The Lords in Borgerhout werd een tijdje geobserveerd door de politie. Minstens vier mensen gedroegen zich verdacht. Ze werden gearresteerd voor drugbezit en verkoop van verdovende middelen.


Eén aanwezige kreeg een pv aan de broek voor zwartwerk. Tijdens het doorzoeken van het café troffen de agenten cocaïne en verpakkingen met drugresten aan. The Lords kan pas in november heropenen. (PHT)