Rob Van De Velde is schepen af en wordt ondernemer

Rob Van de Velde had zijn afscheid als Antwerps schepen bijna een jaar geleden aangekondigd, nu is het ook zo ver: vandaag, maandag, is officieel zijn laatste werkdag. Zijn bevoegdheden Ruimtelijke Ordening, Stadsontwikkeling, Groen en Erfgoed worden overgenomen door de burgemeester.

Met Van de Velde verdwijnt een schepen die de stad veranderd heeft, maar die ook veel weerstand heeft opgewekt bij zijn politieke tegenstanders. Hij trok vermolmde dossiers los als de restauratie van de Handelsbeurs, de Montevideosite en de omvorming van de Gedempte Zuiderdokken tot park. Hij haalde 40 miljoen euro op bij bouwpromotoren om tekorten in de stad op vlak van schoolplekken en crèches weg te werken.


Zijn pragmatische stijl, weinig diplomatische stijl maakte Van de Velde ook tot een schietschijf voor de oppositie. Die wreef hem te nauwe banden met de vastgoedsector aan, maar de 'smoking gun' is nooit gevonden.

Land Invest

De heisa rond Land Invest Group en het verjaardagsfeestje van hun topman Erik Van der Paal leidde eind vorig jaar tot een zeer bits gevecht tussen het college en de oppositie. Intussen heeft Triple Living Land Invest overgenomen.


Rob Van de Velde gaat nu verder als zelfstandig ondernemer. Hij heeft het bedrijf Business Development Group opgericht. Dat gaat commerciële projecten in diverse sectoren begeleiden.


(PHT)