Pop-upclub Contrair heropent tot Nieuwjaar

Yves Massignani en Thomas Van Praag.
Foto Klaas De Scheirder Yves Massignani en Thomas Van Praag.
Contrair zwaait op zaterdag 7 oktober op het Eilandje zijn deuren open voor een tweede pop-upseizoen. Yves Massignani, beter bekend als dj Hush Hefner, en partner in crime Thomas Van Praag stomen momenteel het oude nv Necap fabriekspand naast het Red Star Line Museum klaar voor de Hush Hush-openingsparty.

"We starten dan wel met een stevig feestje, Contrair wordt geen club pur sang", zegt Yves. "We willen een echte culturele hotspot zijn waar party's afgewisseld worden met theater, dans, liveoptredens, exposities en zelfs een cartoon-lancering van The Red Rider, een herwerking van de Rode Ridder."

Geluidsisolatie

Het duo voorziet ook in meer comfort: een extra bar, een compleet nieuw lichtplan, een verse lading meubilair uit de Kringloopwinkel en een betere geluidsisolatie om de overlast voor de buurt te voorkomen.


Er wordt ook met externe organisatoren gewerkt. Zo verruilt theaterparty Leave Us At Dawn de Studio wegens verbouwingen voor Contrair en gaan in het weekend van 17, 18 en 19 november 17 beloftevolle Belgische kunstenaars in het gebouw exposeren op Life of L. Als klap op de vuurpijl zakt ook het artistieke festival Closer/Dichterbij in december af naar Contrair.


Het festival zal deze keer een combinatie worden van gastronomie, geserveerd door Harry De Kok, tourchef van superster Beyoncé en kunst, gecureerd door Joris Van de Moortel. De livemuziek wordt handgekozen door Gregory Frateur en Hush Hefner nodigt dj's uit.


Met een liveoptreden van het Londense Bicep en de Nederlandse topdj Job Jobse op 27 oktober zijn ook de nachtraven verzekerd van een portie vertier. De aanzet wordt gegeven door Hush Hefner himself, met een all night dj-set die laveert van soul, funk en house tot techno en acid op 7 oktober. (DILA)