Ga naar de mobiele website
^ Top

Politie voert strijd tegen drugs op

EXTRA CONTROLES IN WIJKEN DAM EN SCHIJNPOORT NA SCHIETINCIDENTEN

Politieagenten controleren een man op drugs- en wapenbezit.
Marc De Roeck Politieagenten controleren een man op drugs- en wapenbezit.
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grote controleactie georganiseerd in de wijken Dam en Schijnpoort. Dat is het rechtstreeks gevolg van enkele schietincidenten in het drugsmilieu. "Deze verhoogde inzet is nodig voor het vertrouwen van de buurtbewoners", benadrukt burgemeester Bart De Wever.

De federale politie voert een onderzoek naar de reeks van incidenten. Begin januari werd een woning in de Lange Lobroekstaat beschoten. Eind februari gebeurde hetzelfde bij een woning in de Guldersporenstraat in Borgerhout. Er werden dertien lege kogelhulzen gevonden. Hetzelfde huis werd eind december ook al het doelwit. Een brandbom zette toen een auto van een buurman in brand. Een paar uur eerder sloegen dezelfde daders toe aan de woning van cocaïnesmokkelaar Mohamed E.H.


Daarom organiseerde de politie in de nacht van zaterdag op zondag een grote actie met tientallen medewerkers. "De politie wil in kaart brengen wie hier 's nachts rondrijdt en met welke beweegredenen", legt politiewoordvoerder Wouters Bruyns uit. "We hebben ons op enkele strategische plaatsen opgesteld. Tijdens de actie werden twee mensen die illegaal in het land waren, administratief aangehouden. Een man die zich ongepast gedroeg, werd gearresteerd. Twee wagens die niet geldig verzekerd waren, zijn in beslag genomen. Ook de volgende weken zullen we deze acties organiseren in de wijken Schijnpoort en Dam."


"De inspecteurs zijn in de mogelijkheid om mensen te controleren, maar mogen ook hun auto te doorzoeken", vult korpschef Serge Muyters aan. "Het is onze taak als politie om een objectief beeld van de situatie te hebben."

Extra camera's

Naar aanleiding van de gebeurtenissen plaatste de politie al twee bijkomende mobiele camera's aan de Guldensporenstraat en Kalverstraat. Mogelijk komen die er ook nog op andere plaatsen in de omgeving. Er worden ook extra patrouilles ingezet, in uniform en in burger.


"Deze verhoogde inzet is nodig voor het vertrouwen van de buurtbewoners", benadrukt burgemeester Bart De Wever. "De incidenten hadden een grote impact op de buurt. Daarom is het belangrijk om nu een signaal te sturen en te laten zien dat onze politie in de buurten aanwezig is en blijft."Meld een bug