Politie Antwerpen zet gestolen spullen op website in de hoop eigenaars te vinden

De saxofoon is ook nog niet terecht bij de eigenaar.
Lokale Politie Antwerpen De saxofoon is ook nog niet terecht bij de eigenaar.
De lokale politie Antwerpen toont op haar website een hele reeks voorwerpen die afkomstig zijn van woninginbraken. Mensen die het slachtoffer zijn geworden van een inbraak, nemen best een kijkje op de website.

Het onderzoek van de lokale recherche dateert uit de periode 14 juli-15 september van dit jaar. Er vonden verschillende huiszoekingen plaats op meerdere locaties in de stad. Daarbij troffen de speurders een aantal voorwerpen aan die naar alle waarschijnlijkheid werden gestolen uit woningen. Het gaat voornamelijk om juwelen en horloges, maar er werd ook een saxofoon gevonden (zie foto).

De speurders hebben een deel van de buit al kunnen terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaars, maar er blijft nog een groot deel achter waarvan voorlopig de eigenaar onbekend blijft. . Om slachtoffers nog beter van dienst te zijn, stelt Politiezone Antwerpen deze teruggevonden gestolen goederen online tentoon. Herken je een gestolen voorwerp op de website? Dan kan je meteen doorklikken naar een formulier waar je je contactgegevens en het PV-nummer kan invullen.

Ook munten zaten onder de buit.
Lokale Politie Antwerpen Ook munten zaten onder de buit.

Je komt enkel in aanmerking als je de diefstal ook effectief hebt aangegeven bij de politie. Na inzending komt het formulier onmiddellijk bij de lokale recherche terecht. De speurders nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met je op. Houd er rekening mee dat je sowieso moet kunnen aantonen dat de goederen jouw eigendom zijn. Bewijsmateriaal is noodzakelijk. Teruggave gebeurt alleen na toestemming van het parket.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.