Pokemon-moord in september voor hof van assisen

John V.D.B. wordt verdacht van de moord op Shashia Moreau.
Patrick Lefelon John V.D.B. wordt verdacht van de moord op Shashia Moreau.
De Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling zal op 22 februari de Pokemon-moord naar het assisenhof verwijzen. Het proces wordt rond half september 2019 verwacht. John V.D.B. wordt verdacht van de moord op Shashia Moreau (20) uit Heist-op-den-Berg, gisteren exact twee jaar geleden.  De twee waren gepassioneerd door de stripfiguur Pokemon. 

John V.D.B. had op 7 februari 2017 met Shashia Moreau afgesproken in Antwerpen om Pokémons te ruilen. Het meisje verdween daarna spoorloos. V.D.B. werd een dag later aan de tand gevoeld door de politie, maar beweerde dat Moreau niet was komen opdagen. Hij werd daarin tegengesproken door beelden van de politiecamera’s uit de buurt.

‘Geheugenverlies’

Op 9 februari 2017 werd het lichaam van het meisje aangetroffen bij graafwerken in de binnentuin van zijn woning aan de Van Stralenstraat. Ze was met geweld om het leven gebracht. V.D.B. gaf daarna toe dat hij haar ontmoet had, maar kon zich het verdere verloop van die dag niet meer herinneren. Ook twee jaar na de feiten blijft hij vasthouden aan dat geheugenverlies, maar volgens de gerechtspsychiater is dat geveinsd.

Exact twee jaar geleden was het gisteren dat de federale gerechtelijke politie binnenviel in de woning van John V.d.B. in de Van Stralenstraat in Antwerpen en er het lichaam van Shashia vond.
Marc De Roeck - RV Exact twee jaar geleden was het gisteren dat de federale gerechtelijke politie binnenviel in de woning van John V.d.B. in de Van Stralenstraat in Antwerpen en er het lichaam van Shashia vond.

John V.D.B. zit nog altijd in voorhechtenis, maar wilde de zitting van de KI donderdag niet bijwonen. “Wij hebben ons niet verzet tegen een verwijzing”, zegt zijn advocate Ilse Buyst. Ook de familie van de vermoorde Shashia Moreau was op de zitting van de KI aanwezig. 

De KI neemt eind deze maand een beslissing. Als het tot een assisenproces komt, dan zou dat half september al van start kunnen gaan. Maar daarvoor moet wel nog eerst een zaal van het nieuwe justitiepaleis omgevormd worden tot assisenzaal.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • annie laureys

    Ik hoop voor de familie van Shashia dat er gerechtigheid komt